Jimmy Edgar "Color Strip" (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Motorizētās Detroitas jaunā zvaigzne Džimijs Edgars (Jimmy Edgar) pēc vairākiem EP beidzot laiž klajā debijas plati "Color Strip".

Jimmy Edgar "Color Strip" (Warp) 10/12

22 gadus jaunais Detroitas iedzīvotājs Džimijs Edgars ar pirmajiem EP „Access Rhythm EP” / „Bounce, Make, Model EP” lika par sevi runāt daudziem elektroniskās mūzikas speciālistiem. Līdzīgi kā Prefuse 73, arī Edgars savos bītos cenšas iedzīvināt urbāno vidi, hiphopa un soula ritmus, futūristisku R''n''B un pat džeza estētiku.

Diemžēl platē nav atrodams pirmā EP šedevrs "No Static", kurā Edgars lieliski apvienoja hiphopa elementus ar balsi un elektroniskām dekorācijām. Tiesa, jāatzīst, ka mākslinieks šo divu gadu laikā, kopš pirmajām relīzēm, ir sevi muzikāli pilnveidojis, radot pats savu unikālu rokrakstu. Protams, vietumis Prefuse 73 ietekmes ir jūtamas ļoti spilgti, taču kopumā albums ir pašpietiekams.

"Pret A Porter" iesākas ar futūristisku R&B ritmu, kur fonā izmantots sagraizīts balss celiņš. "My Beats" jau var dēvēt par pirmo "hitu", proti, tas ieturēts 70. gadu vācu elektroniskās mūzikas tradīcijās ar "kraftverkīgu" skaitāmpantiņu - "Girl, What Do You think About My Beats?". "I Wanna Be Your" jau ir izteikts Prefuse 73 skaņdarbs, taču EP publicētais "Lblb Detroit" atgriežas pie nākotnes R&B. Piektais, manuprāt, albuma spilgtākais numurs "Personal Information" ieturēts dīvainu 80. gadu reklāmas džinglu garā, tā vien liekas, ka tūlīt pa virsu sāks dziedāt Kima Vailda (Kim Wilde) vai Madonna. Seko ambienta atkāpe ar "Telautraux", un albums turpinās ar hausmūzikas un 80. gadu popmūzikas elementiem. Diskā iekļauts arī viens slēptais skaņdarbs.

Lielisks, svaigs elektroniskās mūzikas albums, kaut līdz pašai pilnībai, manuprāt, tomēr nedaudz pietrūkst.

Izdošanas datums 21.02.2006.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu