Guitar "Tokyo"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācu elektroniķis Mihails Lukners (Michael Luckner) turpina pētīt ģitāras bezgalīgās iespējas savā jaunajā platē "Tokyo"

Guitar "Tokyo" (Onitor) 8/12

Gan pats projekta nosaukums - "Guitar", gan paša autora Luknera aizraušanās ar ģitārmūziku un paša mūzikas instrumenta iespēju izzināšana daudz ko pasaka par šo albumu priekšā. Būdams liels britu shoegaze pionieru My Bloody Valentine fans, Mihails Lukners, līdzīgi kā viņa elks Kevins Šīldss (Kevin Shields), graiza dažādus ģitāru motīvus un tēmas.

Būtībā, kā uzsver pats Lukners, viņš turpina Šīldsa iesākto ģitāru semplēšanu, tikai pievieno tam visam klavieres, perkusijas, elektroniskus bītus un šajā platē kā muzikālās garšvielas izmanto japāņu tautas mūzikas dekorācijas un viesvokālisti Ajako Akašibu (Ayako Akashiba). Dziedātājas gaisīgā balss izmantota trijās kompozīcijās: "Tokyo Memory", "Wash Me Away" un "Sakura Coming"

Rezultāts ir apcerīgs, nedaudz orientāls elektroniskās mūzikas ieraksts ar daudzām jo daudzām ģitārām, to skaitā japāņu pipa un koto ģitāras. Līdzīgi kā tēlotājmākslā, Luknera tehniku varētu dēvēt par "kārtošanu".

Guitar pirmais albums "Sunkissed" iznāca jau 2002. gadā mūzikas izdevniecības "Morr Music" paspārnē. 2004. gadā Lukners ilgāku laiku nodzīvoja Japānā, Tokijā un iemīlēja šo futūristisko pilsētu, rezultāts ir šis interesantais rietumu indī, austrumu garīguma, impresionisma sakausējums.

Izdošanas datums 17.02.2006.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu