The White Stripes "Icky Thump" (16)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Džeks un Mega Vaiti atkal kopā! The White Stripes turpina!

The White Stripes "Icky Thump" (Warner) 8/12

Vēl šodien ziņojām, ka The White Stripes dziedātājs un ģitārists Džeks Vaits (Jack White) nav aizmirsis par savu blakusprojektu Raconteurs un paralēli darbam ar "Baltajām strīpām" gatavo jaunu plati kopā ar Brendanu Bensonu (Brendan Benson) un Ko. Diemžēl šī raušanās uz divām pusēm, manuprāt, negatīvi atspoguļojas arī Vaita radošajā darbā. Jāpiebilst, ka neesmu Raconteurs cienītājs...

function orbRadio(songid){var playerWin = window.open(''http://www.orb.lv/player2/?cat=user&subcat=79652&subcat2=638473&songid=''+songid+'''',''player_new'',''width=950,height=650,left=0,top=0,scrollbars=yes,resizable=yes'');playerWin.focus();}

Nesen ziņojām arī par to, ka "strīpu" jaunais albums "Icky Thump" iznāks lielās mūzikas izdevniecības "Warner Bros" paspārnē (atšķirībā no iepriekšējiem ierakstiem), tā tapšanā izmantotas modernas tehnoloģijas (albums iemūžināts vienā no modernākajām ierakstu studijām - Nešvilas "Blackbird" studijā), tiesa, sākotnēji tomēr ierakstīts un miksēts uz lentēm, tāpat kā grupas iepriekšējie darbi. Tātad - pakausī apzināti vai neapzināti sākuši elpot lielās izdevniecības bosi/biznesmeņi, kuri, protams, ieplānojuši šo to nopelnīt ar The White Stripes.

"Icky Thump" hronoloģiski seko salīdzinoši eksperimentālajam un, manuprāt, grupas spēcīgākajam un labākajam diskam blūza skaņas.

Ja "Get Behind Me Satan" atslēgas vārds bija "marimba", tad šoreiz tas varētu būt "flamenco". Vaiti savā blūzroka trokšņu mākslā integrējuši meksikāņu trompetes, mariači un flamenko elementus ("Conquest"), taču arī ar to eksperimenti nav rimušies - skaņdarbos "Prickly Thorn, But Sweetly Worn" un "St. Andrew (This Battle Is In The Air)" dzirdamas dūdas.

Tomēr šo albumu nevarētu dēvēt par eksperimentālu, šoreiz, manuprāt, šādu eksotisku folkmūzikas elementu izmantošana ir vienkārši kičs.

Pēc pirmajām noklausīšanās reizēm īsti netiku skaidrībā, starp atsevišķām pērlēm lielākā daļa muzikālā materiāla likās nevienmērīga, motīvi brīžiem primitīvi, bez attīstības, kaut kur jau dzirdēti, un arī albuma tehniskais skanējums šķita pārāk nesavākts. Šādos gadījumos, kad grūti izšķirties par plates vērtējumu, noderēja katra skaņdarba atsevišķa novērtēšanas metode. Rezultāts kaut kur starp 8 un 9.

Labākās dziesmas: "Icky Thump", "Rag & Bone", "Conquest" un "Prickly Thorn, But Sweetly Worn".

Izdošanas datums - 19.06.2007.

Video: "Icky Thump":

Komentāri (16)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu