Ash «Meltdown» (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

90. gadu pusaudžu britroka zvaigznes «Ash» atgriežas ar jaunu albumu, ko producējis cilvēks, kas savulaik sadarbojies ar System Of A Dawn, Audioslave un Foo Fighters...

Ash «Meltdown»

(InfectiousAsh «Meltdown»)

6/12

Manas attiecības ar «Ash» mūziku sākās jau 90. gadu vidū, kad klajā nāca viens no grupas pirmajiem dziesmu apkopojumiem «1977», kas piesaistīja manu uzmanību, jo nosaukums aizgūts no grupas dalībnieku dzimšanas gada, kas sakrita arī ar manu... Taču tā arī līdz šai dienai Ash man ir tikai atsevišķu lielisku hitu kolektīvs, no kuriem, manuprāt, visu laiku labākais ir skaņu celiņš filmai «A Life Less Ordinary».

«Ash» vienmēr mēģinājuši balansēt starp dinamisku indie roku, kas sasaucas ar Weezer agrīnajiem darbiem un melodisku popmūziku, būtisks grupas panākumu elements ir līderis un dziesmu autors - puiciskais dendijs Tims Vīlers, kurš šoreiz ataudzējis nelielu bārdiņu, lai izskatītos dusmīgāks un «roķīgāks».

Foto: Publicitātes foto

Arī grupas ceturtajā studijas veikumā «Meltdown» par galveno «Ash» āķi gribētu izcelt dziesmu melodiskos, vairākās balsīs iedziedātos vitālos piedziedājumus, viss pārējais, manuprāt, ir diemžēl metams ārā. Vēlme spēlēt smagāk šoreiz «vainagojusies» primitīvā ģitārrokā ar smagnējām ģitārām, kas disonē ar Vīlera puicisko vokālu. Platē blakus tradicionāliem roka hitiem atrodamas arī dažas vērtīgas kompozīcijas – «Evil Eye» un «Won’t Be Saved», manuprāt, ir labākās plates dziesmas.

Izdošanas datums 17.05.2004.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu