The Zutons "Who Killed The Zutons?" (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Liverpūles rokmūzika piedzīvo renesansi, tas ir fakts, ko apliecina nu jau populārie The Coral, turpat blakus stāvošie The Bandits, un šogad viņu pulciņam pievienojas arī debitanti The Zutons.

The Zutons "Who Killed The Zutons?" (Deltasonic/Sony) 10/12

Šo grupu izveidoto kustību prese mēdz dēvēt par Cosmic Scouse, The Zutons šim apzīmējumam atbilst pat burtiski, proti, Zutona ir planēta, kuras naudas mērvienība ir zuti. Viens zuts pielīdzināms 100 zitijiem... Liverpūles trakuļi un The Coral pudelesbrāļi un kolēģi patiesībā ir īsta Liverpūles grupa atšķirībā no The Coral, kas nāk no Hoileikas. Paši puiši savu mūziku raksturo ar vārdiem "soul-funk-voodoo vibe", kam var pievienot vēl nedaudz kantrī un ska muzikālās dekorācijas.

Albums sākas ar ekspresīvo "Zuton Fever", kas izceļas ar saksofona solo iespēlēm un gluži vai Electric Six „Gay Bar” ģitāras rifu. Tiklīdz parādās balss, rodas asociācijas ar 60. gadu psihodēliskā roka skolu, ieskanas kaut kas no Captain Beefheart blūzīgā skanējuma, Animals... Turpinājumā fankī bītā ieturētais „Pressure Point”, kas, manuprāt, ir viens no plates labākajiem skaņdarbiem. Seko nelielas liriskas atkāpes ar „Confusion” un „Railroad”. Veiksmīgs ir arī pagājušonedēļ izdotais singls „Remember Me”, kas tiešām ļoti atgādina Liverpūles 80. gadu beigu varoņus The La’s un The Coral.

Interesanti, ka "Who Killed The Zutons?" debitēja britu albumu topā augstajā 13. vietā, iespējams, daļēji tas ir arī albuma producenta - bijušā Lightning Seeds solista Ian Broudie nopelns. Daudzsološa debija!

Izdošanas datums 19.04.2004.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu