Zero 7 "When It Falls" (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Zero 7 jeb, kā mūzikas apskatnieki dēvē, britu atbilde uz franču easy listening electronic mūziku, turpina 2001. gada debijas ierakstā aizsākto muzikālo kursu.

Zero 7 "When It Falls" (Elektra) 9/12

Zero 7 ir divi puiši no Londonas – Sems Hardekers (Sam Hardaker) un Henrijs Binss (Henry Binns). 1990. gados strādājuši ar dažādiem pop māksliniekiem, producējot un remiksējot, sākot no Pet Shop Boys, beidzot ar Robert Palmer. Pēc 90. gadu beigās radītajiem Radiohead un Terry Callier remiksiem Zero 7 ieguva plašu publicitāti, kas izpaudās arī projekta mazo platīšu (EP) komerciālajos panākumos. Ieguvuši labu reputāciju, mākslinieki pieaicināja vairākus viesvokālistus – Sia Furler, Sophie Barker un Mozez un radīja vienu no easy listening electronic mūzikas spilgtākajiem darbiem „Simple Things”. Plate ieguva platīna statusu, proti, visā pasaulē tika pārdoti 800 000 albuma kopiju.

Protams, bija arī mūzikas kritiķu pārmetumi par to, ka Zero 7 ir tikai franču dueta Air pakaļdarinājums un vāja atblāzma, taču, atceroties bērnību, kad pēc vācu Modern Talking panākumiem britu salās parādījās Pet Shop Boys, protams, arī raisot kritiķiem mēles par šo duetu līdzībām ... līdzība šķiet relatīva.

Interesanti, ka Air šogad arī laiduši klajā jaunu studijas darbu "Talkie Walkie", kas zināmā mērā ir atgriešanās pie "Moon Safari" muzikālā izteiksmes veida. Zero 7, manuprāt, apzinoties pirmās plates panākumus, šoreiz palikuši pie tās pašas muzikālās formulas, vienīgā atšķirībā ir jaunas viesvokālistes Tina Dico līdzdalība. Tieši viņas balss dzirdama projekta aktuālajā singlā „Home”.

Muzikāli „When it Falls” ir pirmās plates dvīņubrālis, tie paši bīti, tas pats smeldzīgais rhodes piano, akustiskā ģitāra un laiskās melodijas. Patīkama atkalredzēšanās.

Izdošanas datums 24.02.2004.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu