Ladyhawke «Anxiety»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Filipa jeb Pipa Brauna (Phillipa Brown) - 32 gadu vecā Jaunzēlandes mūziķe, kas pazīstama kā projekta «Ladyhawke» autore, pirms četriem gadiem izdeva vienu no tā gada spēcīgākajiem debijas albumiem. Tādas dziesmas kā «My Delirium», «Dusk ‘till Dawn», «Paris is Burning», «Back of the Van» kļuva par populārās mūzikas etaloniem (skat. resursus). Šogad māksliniece atgriezusies ar jaunu plati, kurā apdzied savu nemieru, nervozitāti, kas radusies no intensīvās koncertēšanas ar debijas plates muzikālo materiālu.

Ladyhawke «Anxiety»

(Island)

7/12

«Anxiety» (no angļu valodas - nemiers, satraukums) ierakstīts kopā ar producentu Paskālu Gabrielu (Pascal Gabriel) Jaunzēlandē un Francijā. Albums seko 2008. gada debijas platei «Ladyhawke», kas saņēma veselas sešas dzimtās zemes mūzikas balvas, kā arī nodrošināja Pipai vienu «Brit Award» nomināciju kā labākajai starptautiskajai māksliniecei (blakus Lady Gaga, Norah Jones, Rihanna un Shakira).

Būdama intraverta būtne (plus vēl Aspergera sindroms), Pipa pēc debijas albuma veicināšanas koncerttūres bijusi izsmelta tukša. Viņa mēģinājusi doties studijā, lai sāktu darbu ar jaunām dziesmām, bet nav bijusi gatava tam nedz morāli, nedz fiziski. Kādā no sesijām vienkārši «atlūzusi» un visu dienu nogulējusi studijas dīvānā.

Lai smeltos spēku un iedvesmu, viņa atsākusi klausīties savu jaunības dienu mīļāko mūziku - gan britpopa ēras klasiķus («Elastica», «Blur»), gan «Pixies» un «Nirvana».

Rezultātā tapis viegli britpopisks ieraksts, kurā kā centrālais izteiksmes līdzeklis izmantota ģitāra. «Tur nav sintezatoru, tikai nedaudz ērģeles,» viņa komentē kādā intervijā. «Šis ir tāds tiešs roka ieraksts.»

Ladyhawke «Anxiety»
Ladyhawke «Anxiety» Foto: Publicitātes foto

Ierakstā daudz izmantots fūzēts bass, arī šādas tādas elektriskās ģitāras dekorācijas, taču kopumā ierakstu nevarētu, manuprāt, dēvēt par rokmūziku, vismaz «Pixies» vai «Nirvana» kategorijās. «Anxiety» ir popmūzika - vietām kaut kas no «Garbage», vietām kaut kas no 1990. gadu piemirstās britpopa grupas «Sleeper».

Kopumā albums nav peļams. Tajā gan nav kādi spilgti singli, kādi bija atrodami debijas platē, bet iekļautās atsauces uz britpopu šķiet simpātiskas.

Izdošanas datums - 24.05.2012.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu