Grandaddy «Sumday»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Grandaddy» ceturtais studijas ieraksts «Sumday» ir viens no šā gada gaidītākajiem lo-fi mūzikas ierakstiem pēc 2000. gada meistardarba «Sophtware Slump».

Grandaddy «Sumday»

(V2)

7/12

Grupu dibinājis 1992. gadā Modesto, ASV ģitārists un dziedātājs Džeisons Litls (Jason Lytle) un kolēģi. «Grandaddy» preses uzmanību pievērsa ar savām garajām bārdām, kas radīja vizuālās asociācijas ar «ZZ Top», kā arī ar dabas un dažādu meža dzīvnieku dekorācijām uz skatuves – lāčiem un koku zariņiem videoklipos.

Muzikāli grupas vokālā tradīcija seko Nīla Janga (Neil Young) dziedāšanas manierei, ko pārņēmuši daudzi 90. gadu mākslinieki – «The Flaming Lips», «Mercury Rev» u.c.

«Sumday» atšķirībā no kritiķu slavētā «Sophtware Slump» ir mazāk eksperimentāls, tajā dzirdami vairāki potenciāli radiohiti, to skaitā pirmais singls «Now It’s On».

Albums, manuprāt, ir nedaudz vienmuļš un vienveidīgs, muzikāli grupa ekspluatē atrasto veiksmes formulu, tas rada iespaidu, ka mākslinieki neriskē ar liekiem eksperimentiem, kā to atkal un atkal uzdrošinās Blur, Flaming Lips vai Radiohead.

Izdošanas datums 09.06.2003.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu