Ash «Twilight Of The Innocents» (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pēdējais 90. gadu pusaudžu britroka zvaigžņu «Ash» mēģinājums «uzlauzt» Ameriku - «Twilight Of The Innocents».

Ash «Twilight Of The Innocents»

(Infectious)

8/12

Kāds no mūzikas kritiķiem ļoti trāpīgi raksturojis «Ash» kā mūzikas biznesa «sprinterus»; ja ierakstu plauktiņā būtu jāievieto tikai viens studijas albums, tad vispareizākā izvēle būtu «Ash singlu izlase». Patiesībā šādu atsevišķu hitu grupu ir diezgan daudz un ar katru jaunu gadu kļūst un kļūs arvien vairāk, jo albums šajā digitālajā mp3 laikmetā kā mākslas darbs sācis zaudēt savu konceptuālo nozīmi, atdodot savas pozīcijas atsevišķu lejupielādējamu singlu tirgum.

Nesen kādā intervijā par to runā arī «Ash» līderis Tims Vīlers (Tim Wheeler). Viņš uzskata, ka albums kā mākslas forma ir zaudējis savu nozīmi.

«Veids, kā cilvēki klausās mūziku, ir mainījies. Ar lejupielāžu uzplaukumu svarīgākas kļuvušas atsevišķas dziesmas. Turklāt lielākā daļa mūziķu ir aizmirsuši, kā veidot īstus albumus. Es nepārtraukti piedzīvoju vilšanos albumos, kurus iegādājos,» paziņojis Tims Vīlers. Tieši tādēļ grupa paziņojusi, ka šis ieraksts «Twilight Of The Innocents», kas seko 2004. gada pārproducētajam un smagajam, būšot pēdējais grupas diskogrāfijā. Turpmāk puiši izdos tikai singlus...

Foto: Publicitātes foto

Trīs gadus garā pauze starp albumiem skaidrojama pirmkārt ar to, ka no kvarteta grupa atkal pārtapusi par trio. Pēc deviņu gadu sadarbības «Ash» rindas pametusi ģitāriste Šarlote Heterlija (Charlotte Hatherley), kura ir nolēmusi pavisam pievērsties savai solokarjerai. Šogad klajā nācis viņas otrais soloieraksts «The Deep Blue». Otrkārt tas saistīts ar tīri praktiskām lietām - Vīlers un basģitārists Marks Hamiltons (Mark Hamilton) pārcēlušies uz dzīvi Ņujorkā, savukārt bundzinieks dzīvo Skotijā, līdz ar to puišu mēģinājumi un vienkārši kopā būšana ir nedaudz sarežģījusies.

Ja minētais 2004. gada «Meltdown», manuprāt, bija neveiksmīgs mēģinājums iekarot ASV tirgu, pieaicinot smagās mūzikas (System Of A Dawn, Audioslave un Foo Fighters) producentu, tad šoreiz Maikla Brauera (My Morning Jacket, Ben Folds) producētais «Twilight Of The Innocents» ir gluži kā 90. gadu «britiski vīzerīgais» «Ash». Visticamāk, «uzlauzt» Ameriku puišiem tomēr neizdosies, tomēr ar jauno plati (ja tiešām tā izrādīsies pēdējā) «Ash» būs atstājuši labu pēdējo iespaidu.

Plati atklāj spēcīgs ievada skaņdarbs "I Started A Fire", kas muzikāli saslēdzas ar "A Life Less Ordinary" laika daiļradi, arī pirmais singls "You Can"t Have It All" (skat. video) ir teicams, īpaši "sulīgs" izdevies piedziedājums, kurā starp rindiņām var noprast, ka Vīlers dzied pats par sevi un to, ka "gluži visu jau tomēr sasniegt viņš nespēj" (piemēram, iekarot ASV un kļūt par rokmūzikas megazvaigzni). Manuprāt, neveiksmīgs ir šobrīd aktuālais balādiskais singls "Polaris", diemžēl tas ir tālu no 1996. gada "Oh Yeah" vienkāršības, taču kopumā albums ir viengabalains, pietiekami vienkāršs un vitāls roka veikums, bez liekiem pārspīlējumiem un īpaši graujošām neveiksmēm.

Izdošanas datums: 02.07.2007.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu