Josh Rouse «Subtitulo» (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Amerikāņu dziesminieks Džošs Rouzs (Josh Rouse) šonedēļ laiž klajā jau sesto studijas plati «Subtitulo».

Josh Rouse «Subtitulo»

(Nettwerk Records) 10/12

Tieši pirms gada klajā nāca mākslinieka iepriekšējais albums , kas TVNET gada aptaujā ierindojās augstajā 18. vietā. Galvenais singls «Winter In The Hamptons» kļuva par manu 2005. gada skaņu celiņu un vienu no visu laiku mīļākajām dziesmām. Arī šoreiz nav viegli apslāpēt savu sajūsmu, jo jaunā plate ir vienkārši lieliska!

Ja «Nashville» ieraksts veltīts dzimtajai Nešvilas pilsētai un apdzied sāpīgo šķiršanos no sievas, tad jaunais albums veltīts Rouza jaunajai mājvietai - Spānijai. 2004. gadā mākslinieks pārcēlās uz Spāniju un apmetās uz dzīvi Altejas piejūras ciematiņā, un pirmajā nedēļā jūras, saules un dabas iespaidā radīja «Subtitulo» plates materiālu.

Spānijas ietekme jūtama visas plates garumā, albums ir vairāk akustisks, tajā dominē akustiskā ģitāra ar neilona stīgām, izteikta balss, perkusijas. Ievadošais «Quiet Town», kuram tapis arī skaists, ainavisks melnbalts video, patīkami pārsteidz ar savu vieglu sambas ritmu un izcili melodisko piedziedājumu. Seko saulainais «Summertime», kurā viegli iedomāties sevi sēžam baseina malā, malkojot ledus tēju. Tieši šādi Džošs Rouzs ilustrē plates patīkamo ieraksta procesu, kas notika «Pako Loko» studijā Dienvidspānijā 2005. gada augustā.

«Ieraksts «Pako Loko» bija viens no manas dzīves skaistākajiem mirkļiem,» komentē dziedātājs. «Mums bija baseins, un studijas īpašnieka sieva divreiz dienā mums gatavoja fantastiskas maltītes. Mēs visi pusdienojām ārā, tas bija ļoti relaksējoši un baudāmi.»

Atšķirībā no dzimtās Nešvilas, kur uz ierakstu sesiju varēja uzaicināt draugus, piemēram, no «Nešvilas mafijas» Lambchop, šeit Rouzam ierakstā palīdzēja bundzinieks Marks Pisapia (Marc Pisapia) un producents, taustiņinstrumentālists un baģitārists vienā personā Breds Džounss (Brad Jones).

Albuma centrālā ass, manuprāt, griežas ap trešo skaņdarbu «It Looks Like Love», kas zināmā mērā sasaucas ar «Winter In The Hamptons». Seko pāris liriskas atkāpes ar «La Costa Blanca» un intīmo «Jersey Clowns». Ar stīgu pavadīto «Givin' It Up» Rouzs atkal kāpina tempu, taču pēdējie skaņdarbi atkal ir liegi un nesteidzīgi, arī bosanovas ritmā ieturētais duets ar dziedātāju Paz Suay «The Man Who Doesn’t Know How To Smile», kurā stāstīts par kādu vīru, kurš ir zaudējis spēju smaidīt.

Par pašu mūziku droši var teikt to pašu, ko jau esmu rakstījis iepriekš - Rouza vieglo akustisko skanējumu var dēvēt par savdabīgu «The Smiths» un Raiena Adamsa (Ryan Adams) sintēzi, ko jaunajā platē papildina Spānijas tautas mūzikas elementi.

Izdošanas datums 20.03.2006.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu