Band of Horses «Everything All the Time» (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Bijušie grupas Carissa Wierd dalībnieki izveidojuši jaunu grupu - «Band of Horses» un šonedēļ izdod lielisku debijas albumu «Everything All the Time».

Band of Horses «Everything All the Time»

(Sub Pop)

10/12

Ģitārists/vokālists Bens Bridvels (Ben Bridwell) un basģitārists Mets Brūks (Mat Brooke) izveidoja Band of Horses 2004. gadā, kad pajuka desmit gadus ilgā darbība Sietlas grupā Carissa Wierd. Kopā ar basistu Krisu Ērliju (Chris Early) un bundzinieku Timu Mīningu (Tim Mienig) grupa jau sniegusi koncertus kopā ar seniem draugiem «Iron and Wine» un «Okkervil River».

Band of Horses muzikāli līdzinās caurspīdīgajai un mēness apspīdētajai alt. kantri skaņai ar norādēm uz Nīlu Jangu un My Morning Jacket, īpaši grupas pēdējo plati «Z».

Band of Horses "Everything All the Time"
Band of Horses "Everything All the Time" Foto: Publicitātes foto

«Plates nosaukumam nav nekāda sakara ar «Radiohead», ledus laikmetu, sievietēm un bērniem, bunkuriem un tā,» pastāstīja Bridvels.

Albums iesākas, manuprāt, ar vienu no spēcīgākajiem pēdējo gadu ievadošajiem skaņdarbiem - «The First Song», kas ar pirmajiem ģitāras akordiem burtiski atplēš galvā milzīgu melno caurumu un iesūc sevī visus, kas tajā brīdī atvēruši ausis, lai klausītos. Kaut kas starp «Cocteau Twins», «Built To Spill», «Flaming Lips», «Mercury Rev» ... citiem vārdiem, izcils žanra paraugs. Otra virsotne seko ar «The Funeral» - ģitāras arpēdžija, Bridvela falsets un kulminācija: "At every occasion, I"m ready for a funeral".

Jāsaka, ka vīru pieredze šeit tiešām noderējusi un plate ir tik gara, cik nepieciešams, tik labi sakārtota, cik tas iespējams, - nekā lieka, viss pārdomāts. Viens no gada albumiem, nav šaubu!

Ja pirms «Band of Horses» nebūtu jau tādu mākslinieku kā Built To Spill, My Morning Jacket u.tml., tad grupu varētu pasludināt par jaunajiem rokmūzikas glābējiem, bet pagaidām - «Band of Horses» ir radījuši vienkāršu, godīgu un spēcīgu plati.

Izdošanas datums 21.03.2006.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu