Grandaddy «Just Like the Fambly Cat»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kalifornijas grupa «Grandaddy» gandrīz 18 mēnešus pavadījusi solista Džeisona Litla (Jason Lytle) mājas studijā, ierakstot jauno albumu «Just Like The Fambly Cat».

Grandaddy «Just Like the Fambly Cat»

(V2)

8/12

Diemžēl šis grupas ieraksts, kas seko 2003. gada nosacīti neveiksmīgajambūs pēdējais grupas daiļradē - gada sākumā pēc 14 gadu aktīvas muzicēšanas grupa paziņoja par savas darbības pārtraukšanu. Kā atvadu dāvana klausītājiem ir šis skaņu ieraksts. Grupa jau iepriekš informēja, ka nekādu reklāmas pasākumu vai atvadu koncertceļojumu nebūšot.

"Tas bija neizbēgami," komentē grupas dziedātājs Džeisons Litls (Jason Lytle). "Mēs darījām savu lietu tik ilgi, cik spējām. No vienas puses, mūsu centieni mums atnesuši daudzas dividendes, no otras puses - nevēlēšanās sekot lielā šovbiznesa likumiem pārvērtusi mūsu dzīvi par elli. Lieta tāda, ka mūzika nebija mūsu ienākumu galvenais avots. Ja tu nodarbojies ar to pietiekami ilgu laiku, tad kādā brīdī sāc sev uzdot jautājumu: "Kāpēc tas viss man ir vajadzīgs?""

«Just Like the Fambly Cat»
«Just Like the Fambly Cat» Foto: Publicitātes foto

Ja godīgi, tad šādas grūtsirdīgas pārdomas caurvij arī jauno plati, un izskatās, ka grupas labākais darbs "Sophtware Slump" (2000), kas veltīts bojātam datoram-draugam, tā arī paliks grupas augstākā virsotne. "Just Like the Fambly Cat", manuprāt, tomēr ir pārlieku samocīts un par daudz izstiepts. Jā, varbūt tas ir nedaudz labāks par komerciālo "Sumday", taču nedaudz skumji, ka "Grandaddy" pēdējos gados tā panīkuši. Arī pagājušā gada EP "The Excerpts From The Diary of Todd Zilla" bija vilšanās.

Jaunajā albumā puiši cenšas darīt to, kas viņiem īsti nepiestāv, proti, radīt epohālas 6 minūšu garas kosmiskas kompozīcijas a la "Flaming Lips".

Albuma nosaukums aizgūts no amerikāņu rakstnieka Džona Steinbeka (John Steinbeck) 1939. gada romāna "Dusmu augļi" ("The Grapes of Wrath"), kura darbība norisinājusies Amerikas depresijas gados. Tā arī vieta, kur audzis pats Džeisons Litls un no kuras viņš šobrīd vēlas tikt prom. Albuma galvenais varonis - kaķis B ir arī atsauce uz Litla mirušo mājdzīvnieku, tādējādi jaunā plate sasaucas ar salauztajam datoram veltīto "Sophtware Slump".

Albumu noslēdz vārdi "I"ll never return to Shangri-La", ko papildina kādas operas dīvas balss. Skumja plate, taču pats Litls ir apsolījis, ka nemetīs mūziku pie malas - viņš plāno atjaunot savu ierakstu studiju un ar laiku radīt jaunu mūziku.

Līdzīgi mākslinieki: Sparklehorse, Flaming Lips.

Izdošanas datums 09.05.2006.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu