Josh Rouse «Country Mouse City House» (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Amerikāņu dziesminieks Džošs Rouzs (Josh Rouse) pēdējos gados strādā ļoti produktīvi - katru gadu jauns albums.

Josh Rouse «Country Mouse City House»

(Nettwerk Records/Bedroom Classics)

8/12

Jau pašā gada sākumā (30. janv.) Rouzs mani patīkami pārsteidza ar jaunu EP «She»s Spanish, I«m American», kurā bija dzirdams kopā ar savas jaunās mājvietas - Spānijas dziedošo meiteni un jauno mīlestību Pezu Sueju (Paz Suay). Tur starp visām dziesmām par tiešām lielisku varētu saukt varbūt tikai melodisko «Jon Jon» (audio). Atgādināšu, ka 2005. gadā Rouzs izšķīrās no sievas un pārcēlās uz dzīvi Spānijā. Jau pavisam drīz - vasaras vidū Rouzs bija sagatavojis veselu jaunu soloalbumu «Country Mouse City House», kas seko pagājušā gada spāniskajam Josh Rouse - Jon Jon, kas TVNET 2005. gada gada aptaujā ierindojās augstajā 18. vietā.

Rouzs, kurš, manuprāt, ir viens no šobrīd spēcīgākajiem vieglā indīpopa/kantri dziesmu autoriem savas samtainās balss un viegli uztveramās mūzikas dēļ kādam varētu likties tāds komerciāli tendēto pieaugušo popa zvaigžņu Džona Meijera (John Mayer) vai Džeka Džonsona (Jack Johnson) līdzinieks, taču tā nebūt nav. Ilustrācijai šāds fakts - Rouzs ir Nešvilas ģēnija Kurta Vāgnera (Lambchop) mīļākais dziedātājs. Ar to jau daudz kas pateikts.

Tomēr šis albums, manuprāt, nav tik labs kā divi priekšgājēji, tajā diemžēl nav izcilību, jā, visas dziesmas ir vienkāršas, skaistas, melodiskas, taču reizēm ar to nepietiek. Varbūt tomēr Rouzs mazliet pasteidzies, šajā albumā iekļautas tikai 9 dziesmas, kopējais skanēšanas ilgums arī - zem 40 minūtēm ...

Plati ievada romantiskais «Sweetie» (video), kurā acīmredzot Rouzs dzied par savu jauno spāņu mīlestību: «We’ll sleep on rooftops / We’ll ride on bicycles / Baby we’ll get married / Don’t you want to, sweetie?». Sekojošais «Italian Dry Ice» atgādina kaut ko no Lambchop plates «Nixon» - ērģelītes, pūšamie instrumenti, tāds piesmacis, mazliet čukstošs dziedājums. Aktuālais singls «Hollywood Bass Player» ir plates dejiskākais un jautrākais hits: «The French didn’t want me around; they didn’t like my groove / So I packed up my bass guitar / I moved to Hollywood».

«God, Please Let Me Go Back» ir ļoti bītlisks, es teiktu «makartnijisks» ar «harisonisku» ģitāras solo. «Nice to Fit In» ir vēl viens ātrais alternatīvā kantriroka/popa hits, kurā visticamāk dziedātājs stāsta par to, ka ir laimīgi atradis sev jaunu dzīves vietu, seko džeziskais «Pilgrim» un duets ar jau pieminēto spāņu dziedātāju Pezu Sueju dziesmā «Domesticated Lovers». Labi!

Izdošanas datums: 31.07.2007.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu