Kasabian "West Ryder Pauper Lunatic Asylum"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Šodien (8.jūn.) veikalu plauktos iegūlies Lestereas psihedēliskā deju roka kolektīva Kasabian trešais studijas darbs "West Ryder Pauper Lunatic Asylum".

Kasabian "West Ryder Pauper Lunatic Asylum"

(RCA)

10/12

Jaunais albums, kas nodēvēts 19. gadsimta Veikfīldas (Jorkšīrā) vājprātīgo ārstniecības iestādes vārdā, seko 2004. gada debijai Kasabian - Underdog.

Kasabian "West Ryder Pauper Lunatic Asylum"
Kasabian "West Ryder Pauper Lunatic Asylum" Foto: Publicitātes foto

Plati ievada satriecošais "Underdog" (skat. audio), kas pulsē tradicionālos madčestras ritmos, atsaucot atmiņā veselu muzikālu kultūrslāni ar nu jau piemirstajiem Mainstream, Campaq Velocet u.tml. Tomēr ilgi vēstures arhīvos grupa neuzkavējas un ar "Where Did All The Love Go?" dodas tālāk - taisns ritms, tamburīns, "fūzēts" bass un grupai raksturīgas austrumnieciskas melodijas. Sekojošais "Swarfiga" ir instrumentāla krautroka atkāpe (arī "Suicide" ietekmes iespējams), savukārt ar "Fast Fuse", kas jau izdots 2007. gada EP, Kasabian auto trauc pa muzikālo lielceļu jau ar piekto ātrumu. Pirmo piecu dziesmu bloku noslēdz lieliskais "Take Aim", kas apvieno atmosfērisku stīgu un pūšamo grupu fonu ar kustīgu, dejisku, melodijas ziņā orientālu Kasabian.

Seko divu dziesmu liriska atkāpe - "koralīgais" (The Coral) "Thick As Thieves" un Meigana tandēms ar aktrisi Rozariju Dousoni (Rosario Dawson) "morikoniskajā" dziesmā "West Ryder And Silver Bullet".

7. dziesma "Vlad The Impaler" (skat. videoar Noelu Fīldingu no "The Mighty Boosh" galvenajā lomā) varētu būt plates enerģētiskā virsotne - wah wah ģitāra, biezs bass, taisns bīts un interesanti efektēti vokāli: "We are the last beatniks, The lost heretics," deklamē Meigans.

Ar "Ladies & Gentlemen (Roll The Dice)", "Secret Alphabets" un "Happiness", kas ļoti atgādina kādu no Primal Scream gospeļiem, grupa nedaudz piebremzē. Tikai aktuālais singls "Fire" vēl uz brīdi spēj atjaunot jau mazliet dzist sākušo plates liesmu.

Kopumā labi sabalansēts albums, kurā gan tomēr trūkst izteiktu A klases singlu (tādu kā "Processed Beats", piemēram).

Atgādināšu, ka "Kasabian" šovasar ir "Oasis" stadionu turnejas koncertu iesildītāji un ar saviem dzīvajiem šoviem izpelnījušies daudzu mūzikas kritiķu uzslavas.

Izdošanas datums - 08.06.2009.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu