The Bird And The Bee "The Bird And The Bee"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gregs un Ināra satikušies pirms dažiem gadiem, atzinušies viens otram džeza mīlestībā un ar laiku ierakstījuši paši savu skaņuplati.

The Bird And The Bee "The Bird And The Bee" (Blue Note Records) 10/12

Lasu šodien ziņās, ka Losandželosa piedzīvo garāko sausuma periodu pēdējo 130 gadu laikā - lietus sezona Losandželosas centrālajā daļā pašlaik ir sausākā kopš datu vākšanas sākuma 1877. gadā, šādu bēdīgu ziņu mums sniedz Nacionālais laika apstākļu dienests. Taču ir arī kāda laba ziņa - tieši Losandželosā radies jauns, fantastiski labskanīgs mūzikas projekts The Bird And The Bee.

Tā pamatā Gregs Kurstins (Greg Kurstin) - "bite" un Ināra Džordža (Inara George) - "putns".

Šis 60. gadu retro popa un 90. gadu indī tandēms uzmanību spējis pievērst ar izcili melodisko un inficējošo "Again & Again" (skat. video). Skaņdarbs jau izdots 2006. gadā mazajā platē (EP) un tā pamatā rhodes piano un Ināras balss saspēle unisonā, konstantas plaukstiņas fonā (gluži kā jaunajā Fērgijas singlā) un Saint Etienne raksturīgs pamatbīts, kas nedaudz "smaržo" pēc 1995. gada. Sekojošais "Birds And The Bees" ir elegants Stereolab citāts, kas iesākas kā trausls valsītis un plūstoši pāriet mazliet elektroniskās, daudzbalsīgās Stereolab, High Llamas 60. gadu retro popa krāsās.

Protams, skaņdarbs ar nosaukumu "Fucking Boyfriend" Amerikā guvis vislielākos panākumus, taču, tas, manuprāt, ir plates vājākais hits. Deju mūzikas topā šā skaņdarba remikss uzkāpis pat līdz 1. vietai.

Visi pārējie skaņdarbi - pārsteidzoši, bet ar katru jaunu klausīšanās reizi atklājas arvien vairāk, rezultātā radot sajūtu, ka "The Bird And The Bee" piemīt jau "klasiska" ieraksta piegarša. Un nav brīnums - jo ansambļa pamatā ir divi ļoti pieredzējuši mākslinieki.

Gregs studējis džeza klavierspēli pie Čārlza Mingusa pianista Džeikija Baijarda (Jaki Byard), vēlāk sniedzis profesionāla mūziķa un aranžētāja pakalpojumus Bekam (Beck), The Flaming Lips, Peaches un arī Lilijai Alenai (Lily Allen).

Savukārt Ināra ir 70. gadu rokgrupas Little Feat solista Lovela Džordža (Lowell George) meita, kas uzaugusi muzikālā vidē. 2005. gadā, ierakstot savu pirmo soloalbumu "All Rise", Ināra arī iepazinusies ar Gregu, abi sākuši kopā spēlēt dažādus džeza standartus, līdz beigās nolēmuši sacerēt paši savus skaņdarbus. Par saistību ar džeza mūziku liecina arī izdevējkompānija "Metro Blue Records", kas ir slavenā "Blue Note Records" meitas uzņēmums.

Lielisks, labskanīgs un profesionāli nostrādāts ieraksts!

Izdošanas datums - 23.01.2006.

Video: The Bird and The Bee "Again & Again":

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu