Snow Patrol «Final Straw» (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Skotu grupas jaunākais studijas albums, kas arī pirmais lielās ierakstu izdevniecības paspārnē - «Final Straw», ar otro piegājienu (albums jau izdots 2003. gada septembrī) mēģina savaldzināt MTV skatītājus ar saldsērīgām dziesmiņām par mīlu un attiecībām.

Snow Patrol «Final Straw»

(Universal)

6/12

Tā jau viss it kā būtu kārtībā - dziesmas ir pietiekami labas, teksti nav muļķīgi, zēni izskatīgi, aranžējumi pietiekami tradicionāli, bet vienlaikus aktuāli, bet tomēr, manuprāt, ir viena problēma: ierakstu izdevniecības bosi ir visu rūpīgi pārdomājuši un izkalkulējuši, tieši kādā formītē, trauciņā «Snow Patrol» varētu būt pievilcīgs muzikālais produkts. Pēc «Coldplay» milzīgajiem panākumiem un Krisa Mārtina pareizā, pieklājīgā zēna imidža veiksmīgas ekspluatēšanas, šķiet, loģisks videoklipu režisoru un mediju solis «nabaga» «Snow Patrol» solistu Geriju Laitbodiju (Gary Lightbody) padarīt par Krisu Mārtinu numur divi.

Rezultāts ir acīmredzams – «Run», kurā dziedātājs klaiņo ar aizdegtām krāsainām lāpām, gluži kā Mārtins klipā «Yellow», izteiksmīgi raugās kamerā, grupas aktuālajā singlā «Chocolate» šī līdzība tiek uzsvērta vēl vairāk. Arī muzikāli «Chocolate» nav nekas oriģināls, drīzāk izteikts «Doves» skaņdarba «Punding» spoguļattēls, kaut kopējais albuma skanējums nelīdzinās ne «Doves», ne arī «Coldplay».

«Final Straw» ir grupas trešais albums, pirms tam grupas dalībnieki piedalījušies Glāzgovas superprojekta The Reindeer Section ierakstos kopā ar Mogwai, Arab Strap u.c. Nezinu vai Laitbodijs ir guvis kādu vērtīgu muzikālu atziņu vai interesantu pieredzi, taču šobrīd «Snow Patrol» kopā ar Keane ir britu mūzikas izteiksmīgākie poproka pārstāvji.

Izdošanas datums 30.03.2004.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu