Eels "Hombre Lobo: 12 Songs of Desire" (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Bārdainais "vilkatis" E (Marks Olivers Everets), kas būtībā vienpersoniski stūrē "Eels" muzikālo kuģi, pēc četru gadu pauzes atgriežas ar "Hombre Lobo: 12 Songs of Desire".

Eels "Hombre Lobo: 12 Songs of Desire"  

(Vagrant)

8/12

Protams, ierakstīt ko spēcīgāku, emocionālāku par 2004. gada ir ļoti sarežģīti. To, visticamāk, apzinājies arī pats Marks Olivers Everets, tomēr, rokas nenolaidis, turpinājis sacerēt stāstus par bezcerību un bezmiegu. Šoreiz viņa divpadsmit jauno dziesmu centrā cilvēka (īpaši vīrieša) kāres, iekāres, vēlmju tēma. Kā komentē pats Everets, šis ieraksts skar cilvēka dzīvnieciskos instinktus.

Eels "Hombre Lobo: 12 Songs of Desire"
Eels "Hombre Lobo: 12 Songs of Desire" Foto: Publicitātes foto

Muzikāli albums sadalāms divās daļās - pirmā dziesmu grupa balstās uz tradicionāliem roka un arī blūza ritmiem. Ievadošais "Prizefighter" ir raupjš, primitīvs blūzroks, līdzīgi raksturojams arī "Liliac Breeze", "Tremendous Dynamite" un tradicionālā 1970. gadu roka paraugs "What''s a Fella Gotta Do". Varbūt nedaudz atšķirīgs ir tikai albuma aktuālais singls (viens no labākajiem skaņdarbiem platē) "Fresh Blood" (skat. video), kura videoklipā Everets pārtop par asinskāru vilkati, kas jaunu asiņu meklējumos cenšas sekot saviem dzīvnieka instinktiem. Albuma tapšana iemūžināta arī dokumentālā filmiņā "Tremendous Dynamite".

"I know you''re prob''ly gettin'' ready for bed Beautiful woman, get out of my head"

Otrā dziesmu grupa - Everetam raksturīgi liriski skaņdarbi: "In My Dreams", valsītis "The Longing" u.c. Visskaistākais no tiem, to publiski atzinis arī pats Everets, ir "That Look You Give That Guy" (skat. video).

"That look you give that guy, I wanna see... Looking right at me. If I could be that guy, instead of me... I''d never let you down"

Solīds albums, harismātiska personība...

Izdošanas datums - 02.06.2009.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu