Moby «Hotel» (22)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Tūkstošgades mijā pasaule beidzot tika iepazīstināta ar Mobija mūziku, māksliniekam tolaik neraksturīgais ieraksts «Play» kļuva par megagrāvēju.

Moby «Hotel»

(Mute)

7/12

Uz karstām pēdām Mobijs 2002. gadā laiž klajā «Play» klonu - albuma «18» veidolā, arī tas gūst milzīgus panākumus, taču galvenokārt pateicoties veiksmes formulai, kas tika atklāta ar «Why Does My Heart Feel So Bad» vai «Porcelain». 2004. gadā mākslinieks ar segvārdu Voodoo Child izdeva pilnu skaņuplati "Baby Monkey». Moby ar šādu vārdu jau kopš 90. gadiem laiž klajā dažādus skaņu ierakstus. Ierakstu varētu uzskatīt par Moby b-pušu kompilāciju, kurā saklausāmas mākslinieka 90. gadu muzikālās aizraušanās – techno, house, acid house u.c. Iecere radusies pēc kāda Glāzgovas deju mūzikas kluba apmeklējuma 2002. gadā, kad Mobijs apjautis, cik viņam sen pietrūcis vienkārša un primitīva tehno. Diemžēl "Baby Monkey» bija izgāšanās.

Foto: Publicitātes foto

Beidzot veģetārietis un pacifists laiž klajā jaunu studijas albumu «Hotel», kas, manuprāt, ir mēģinājums apvienot vienā veselā Mobija jaunības pankmūzikas iespaidus ar nostalģiskiem, brīžiem nedaudz salkaniem ambient elektroniskiem skaņdarbiem, kas bija raksturīgi iepriekšējiem diviem albumiem. Jāsaka, ka plates pirmās minūtes ir ļoti aizraujošas - albums sākas ar skaistu instrumentālu intro, kas pāraug, manuprāt, plates labākajā skaņdarbā «Raining Again», kas ir minēto ietekmju kvintesence. Albums turpinās ar Scissor Sisters raksturīgu «Beautiful» un pirmo singlu «Lift Me Up», kas ir lielisks deju zāļu hits ar 80. gadiem raksturīgu piedziedājumu. Prātā nāk slavenais Dead or Alive grāvējs «You Spin Me Right Round».

Diemžēl plates kopējo dinamisko sajūtu pamatīgi pabojā viesvokālistes Lauras Daunas (Laura Dawn) neizteiksmīgā balss, īpaši, ja tiek dziedāts New Order klasiskais «Temptation». Arī citās dziesmās Mobijs uzticas sievietes balss šarmam, taču, manuprāt, tas tikai izjauc plates līdzsvaru. Diemžēl plates otrā puse ir pārlieku miegaina, salkaniem ambient un new age sintezatoru tembriem pieblīvēta.

Izdošanas datums 14.03.2005.

Komentāri (22)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu