Monkey Swallows The Universe "The Bright Carvings" (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jaunais Šefīldas akustiskais kvintets "Monkey Swallows The Universe" kļuvis par vienu no pēdējo mēnešu jaukākajiem muzikālajiem pārsteigumiem.

Monkey Swallows The Universe "The Bright Carvings" (Sheffield Phonographic Corporation) 8/12

Viss vienkāršais ir ģeniāls! Šo teicienu zināmā mērā varētu attiecināt arī uz simpātisko jauniešu apvienību "Monkey Swallows The Universe", katrā ziņā vismaz trīs dziesmas no grupas debijas albuma jau ir kļuvušas par manām gada favorītēm:

1. Ievadošā "Sheffield Shanty" iesākas ar akustiskās ģitāras arpēdžiju, atgādinot kaut ko no Saimona un Garfunkela vai franču Nouvelle Vague manieriskajiem bosanovas ritmiem. Iestājas Netas Džonsones (Nat Johnson) balss (kaut kas starp Nico un "Sleeper") un ksilofona dzidrās zvaniņu skaņas.

"So I''ll cut my hair short / And I''ll make a flag from an old black dress I''d have worn / If it hadn''t rained so much / That the seven hills became seven seas."

Dziesma izskan ar norādi uz Pola Saimona slaveno hitu "You Can Call Me Al".

2. "Jimmy Down the Well" pamatā ir akustiskā ģitāra (šoreiz tas nekas, ka ritms klibo ...), plaukstiņas, infantils bungu ritms un eleganta taurīte. BBC6 mūzikas dīdžejs Stīvs Lamaks (Steve Lamacq) komentē: "Jimmy Down the Well is a real grower. I find myself coming back to it again and again."

3. "Down" atgādina kaut ko no Houpas Sandovalas (Hope Sandoval) un viņas grupas "Mazzy Star" daiļrades, īpaši jau melodiskais piedziedājums, ko pavada viegls tamburīna ritms un akustiskā ģitāra.

Arī pārējās dziesmas ir vieglas un jaukas, tēmu loks arī visnotaļ plašs - pirāti, mīlestība, greizsirdība, apātija, iedomāti draugi u.c. "Martin" iesākas gluži kā kāds 80. gadu beigu Suzannes Vegas skaņdarbs, taču, iestājoties ritmam, tuvinās Go Sailor! vai Belle & Sebastian. Vēl platē atrodamas nejaušas vai apzinātas norādes uz 80. gadu indīpopa grupu "The Sundays", "Mazzy Star" un pat P.J. Harvey.

Izdošanas datums 27.03.2006.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu