Eels "Blinking Lights and Other Revelations" (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Amerikāņi Eels ar Marku Oliveru Everetu priekšgalā nāk klajā ar pusotru stundu garu dubultalbumu "Blinking Lights and Other Revelations".

Eels "Blinking Lights and Other Revelations" (Vagrant Records) 10/12

Nedaudz filozofijas... Vai tiešām arī šim dubultalbumam piemīt tradicionālā kaite, proti, tas ir pārāk garš? Mūzikas kritiķi allaž apgalvo - ja no diviem diskiem atlasītu vienu, rezultāts būtu daudz labāks. To, piemēram, droši var teikt par Raiena Adamsa pēdējo veikumu, kur abi diski konceptuāli īpaši neatšķiras.

Manuprāt, viens no gadījumiem, kad dubultdisks ir attaisnojams, ir to konceptuālā atšķirība, šeit jāmin gada sākumā izdotais Bright Eyes divu disku sets, kur viens bija akustisks, otrs - eksperimentāls. Vai hiphoperu Outkast dubultnieks, kur katru disku radīja cits autors. Tiesa, arī viendabīgs muzikālais materiāls divos diskos spēj būt līdzvērtīgs, šeit jāmin kaut vai Stīvija Vondera šedevrs "Songs in The key Of Life".

Daļēji šo veiksmīgo dubultdisku plejādē gribētu ierindot arī šo mākslinieka E (Mark Oliver Everett) un viņa grupas Eels sesto studijas darbu "Blinking Lights and Other Revelations". Kaut gan - laiks rādīs...

Aiz loga pavasaris, spīd saulīte, lido tauriņi, un klausīties sērīgajā Evereta vēstījumā nav nemaz tik viegli, turklāt, ja vēstījums ir tik garš. Mākslinieka 1998. gada albums "Electro-Shock Blues" bija saistīts ar smagām personīgām traģēdijām - māsas pašnāvību un tēva nāvi, arī jaunajā ierakstā vietām jūtamas atsauces uz šiem notikumiem ("If You See Natalie").

Muzikāli Eels palikuši uzticīgi savam skanējumam, tiesa, šajās platēs nav iepriekšējo ierakstu roķīgās piedevas, lielākā daļa dziesmu ir klavieru un akustiskās ģitāras pavadījumā, arī Evereta balss nav mainījusies un turpina vietām atgādināt kaut ko no Beka vai Pītera Geibriela.

Vienā no straujajiem skaņdarbiem ("Going Fetal") iesemplēts Toma Veitsa "Hey", savukārt dziesmas "To Lick Your Boots" līdzautors ir R.E.M. ģitārists Pīters Baks.

Šis ir viens no tiem ierakstiem, kas atklājas lēnām, iespējams, pēc vairākkārtējas viesošanās E muzikālajā pasaulē gada laikā šis albums varētu tikai iegūt lielāku vērtību, kas zina, varbūt šis beigās izrādīsies gada emocionālākais un spēcīgākais veikums? Laiks rādīs...

Izdošanas datums 26.04.2005.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu