Timbaland «Timbaland Presents Shock Value» (30)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēdējos mēnešus tieši šis vīrs kontrolē situāciju mūzikas biznesā.

Timbaland «Timbaland Presents Shock Value»

(Interscope Records)

9/12

36 gadus vecais Timbalands, īstajā vārdā Timotijs Moslijs (Timothy Z. Mosley) kā mūzikas producents veiksmīgi darbojas jau kopš 90. gadu vidus, kad viņa vadībā par zvaigznēm kļuva R&B dziedātāji Džinuvains (Ginuwine) un Alija (Aaliyah). Kopā ar Misiju Elioti (Missy Elliott) Timbalands kļuva par vienu no karstākajiem dziesmu autoru/producentu tandēmiem 90. gados, radot mūziku tādām zvaigznēm kā Destiny’s Child, Jay-Z, Nas u.c.

Taču tikai pagājušogad Timbalands pilntiesīgi kļuva par popmūzikas producentu numur 1, gāžot no troņa vairākus gadus dominējošo «The Neptunes» producēšanas mašīnu. Tieši 2006. gadā Timbalanda skaņa dominēja pasaules mūzikas topos, pirmkārt jau veiksmīgā sadarbība ar popmūzikas dziedātāju Neliju Furtado (Nelly Furtado) viņas soloalbumā «Loose», kas nodrošināja kanādiešu dziedātājai tādus megahitus kā «Promiscuous», «Maneater», «All Good Things (Come to an End)» un «Say It Right». Otrs komerciāli veiksmīgais projekts - bijušās tīņu grupas N Sync dalībnieka Džastina Timberleika soloalbums «FutureSex/LoveSounds» ar hitiem «SexyBack», «My Love», «What Goes Around.../...Comes Around Interlude» un «LoveStoned». Plus vēl veiksmīgi top singli Omarionam («Ice Box»), Bobijam Valentino («Anonymous») u.c.

Šogad Timbalands pasniedzis mums «saldo ēdienu» sava pirmā soloalbuma veidolā, kurā demonstrē savus galvenos un raksturīgākos skaņas producēšanas stiķus. Protams, arī man sākumā likās, ka «Shock Value» ir tāda kā sevis citēšana, taču, manuprāt, Timbalands to var droši atļauties. Turklāt arī šajā platē producents ir pamanījies iekļaut vairākus megagrāvējus, kuri viens pēc otra neizbēgami iekaro topu virsotnes.

Vēl jāpiebilst, ka Timbalands ir izteikti komerciāli orientēts producents, kurš sadarbojas ar attiecīgā laika «karstākajiem» māksliniekiem, neatkarīgi no žanra. Tas arī lielākais «Shock Value» mīnuss. Citādi - no šā meistara idejām var tikai smelt un smelt ...

Soli pa solim ar «Timbaland Presents Shock Value»:

1. «Oh Timbaland»: (12/12)

Ievadošais «Oh Timbaland» iesākas ar plaukstiņu ritmu, līdz iestājas tipisks Timbalanda bīts ar sausu, priekšplānā izvirzītu jaceni (hi-hat), fona balss «Ehh» ir identiska Nelijas Furtado «Say It Right» skaņdarbā izmantotajai. Protams, pats Timbalands šoreiz rečitē visā dziesma garumā, nevis kā ierasts citos skaņdarbos - epizodiski kā viesvokālists. Skaņdarbā izmantota melodija un arī kāds skaņas sampls no džeza dīvas Ninas Simones (Nina Simone) repertuāra (1966. gada «Sinnerman»).

AUDIO: Salīdzini!

function orbRadio(songid){var playerWin = window.open(«http://www.orb.lv/player2/?cat=user&subcat=79652&subcat2=695071&songid=»+songid+«»,»player_new»,»width=950,height=650,left=0,top=0,scrollbars=yes,resizable=yes»);playerWin.focus();}Timbaland - Oh Timbaland

2. «Give It to Me» (12/12)

Vēl viens Timbalanda ģēnija piemērs, protams, ne bez Nelijas un Džastina palīdzīgas rokas. «Give It to Me» ir pirmais singls no šā albuma un būtībā apvieno vienā abu šo minēto popmākslinieku šarmu. Īpaši Timbalanda uzraudzībā uzplaukusi Nelija Furtado. Melodija ir vienkārši inficējoša.

3. «Release» (11/12)

«Release» ir Džastina Timberleika solonumurs, kas droši iederētos arī viņa albumā «FutureSex/LoveSounds». Šeit ir Timberleikam raksturīgais bītbokss, neskaitāmas daudzbalsības fonā un Timbalanda elegantais bīts, ko papildina gaumīgs ritma koubelis (cowbell).

4. «The Way I Are» (12/12)

Vēl viens popmūzikas šedevrs «The Way I Are» (skat. video) šobrīd iekaro mūzikas topus kā otrais singls no «Timbaland Presents Shock Value». Skaņdarbā piedalās uzlecošā zvaigzne Kerija Hilsone (Keri Hilson) un reperis D.O.E. - abi, starp citu, jau parakstījuši līgumu ar Timbalanda jauno ierakstu kompāniju «Mosley Music Group» un, visticamāk, tuvākajā laikā kļūs par superzvaigznēm (kā gan citādi?). Skaņdarba centrālais āķis - sintezatora tembrs, kas izmantots arī Timberleika hitā «My Love». Arī Hilsones balss šarmam grūti pretoties... Sampls no Salt «N» Pepa hita «Push It».

Video: Timbaland «The Way I Are»:

5. «Bounce» (10/12)

«Bounce» jau ir nedaudz tumšāks hiphopa skaņdarbs, tā pamatā bītbokss un smagnējs bass. Dziesmas autori un izpildītāji kopā ar Timbalandu - Dr. Dre, Missy Elliott un Džastins Timberleiks.

6. «Come and Get Me» (11/12)

Tiešs un tradicionāls hiphops turpinās arī «Come and Get Me», kurā kā viesmākslinieki repo «G-Unit» skarbie vīri - 50 Cent un Tony Yayo. Kaut arī neesmu nedz 50 Cent, nedz «G-Unit» daiļrades cienītājs, šajā skaņdarbā kaut kā viss skan perfekti, par hita virsotni pat varētu nodēvēt 50 Cent ierepoto pantu:

Nigga You Violate I Regulate ra ta tat tat Bigger Shells They Fit In That Banana Clip Tech Run and A Bullseye, Form on Your Back Hard To Miss Wit A Full Clip In The Mac

7. «Kill Yourself» (10/12)

«Kill Yourself» ir neliela hiphopa atkāpe, kurā darbojošās personas blakus Timbalandam ir reperi Sebastian un Attitude. Vienkāršs, bet gaumīgs skaņdarbs.

8. «Boardmeeting» (9/12)

Skaņdarbs kopā ar Timbalanda ilggadējo kolēģi Magoo («Timbaland & Magoo»). Sampls no Kool & the Gang un brazīļu džeza mūziķa Eumir Deodato.

9. «Fantasy» (6/12)

Manuprāt, plates pirmā neveiksme - Timbalanda paraugdemonstrējums pusaudžu popmūzikas lauciņā. Mazpazīstamā dziedātāja Money izklausās gluži kā Britnija, diemžēl arī pati dziesma tāda pašvaka...

10. «Scream» (10/12)

«Scream» jau ir galvastiesu pārāks, skaņdarbs pulsē vieglā soulmūzikas ritmā un abu viesvokālistu - jau minētās jaunās zvaigznes Kerijas Hilsones un esošās zvaigznes - galvenās «Pussycat Dolls» dīvas Nikolas Šercingeres (Nicole Scherzinger) tandēms ir lielisks popmūzikas paraugs.

11. «Miscommunication» (10/12)

Nu jau jāsaka - lieliskā Kerija Hilsone dzirdama arī šeit, kopā ar reperi Sebastian. Šo skaņdarbu gan producējis Timbalanda protežē Dandža (Danja). Interesanti, ka Dandža izmantojis to pašu «mēles klakšķa» āķi, ko savulaik Farels Viljams (Pharell) un Snopp Dogg dziesmā "Drop it Like It"s Hot".

12. «Bombay» (8/12)

Orientālajā «Bombay» kā viesvokāliste pieaicināta indiešu izcelsmes britu dziedātāja Amar un vēl viens Timbalanda protežē Džims Bīnzs (Jim Beanz).

13. «Throw It on Me» (7/12)

Vēl viens, manuprāt, tukšs šāviens - Timbalanda sadarbība ar ekplozīvajiem zviedru garāžrokeriem The Hives. Zviedru puiši ierakstījuši ģitāru un balsis, tam visam Timbalands piejaucis bītu un sintezatoru sienu, rezultātā radot neveiklu hibrīdu.

14. «Time» (8/12)

Vēl viens neizprotams tandēms kopā ar trešā ešelona Joy Division imitētajiem She Wants Revenge. Protams, She Wants Revenge šāda sadarbība, iespējams, pavērs ceļu uz zvaigznēm...

15. «One and Only» (5/12)

Laikam visidiotiskākais skaņdarbs albumā - sadarbība ar šā brīža aktuālo pusaudžu rokgrupu Fall Out Boy. Šāda izvēle, kā jau minēju augstāk, liecina par Timbalanda komerciālo aprēķinu, proti, ja kāda grupa šobrīd ir topā - ar to var strādāt, nekas, kas pēc diviem gadiem to nomainīs cita modes lieta.

16. «Apologize» (6/12)

Vēl viena nodeva mūsdienu mūzikas biznesam - sadarbība ar amerikāņu «myspace» draugu portāla sensāciju (vai tiešām? pirmo reizi dzirdu šādu nosaukumu) - poproka ansambli OneRepublic.

17. «2 Man Show» (7/12)

Nobeigumā, šķiet, vairāk domāts kā joks - Timbalanda un Eltona Džona kopīgs hits.

Albumā atrodami vēl divi bonusi - Kerijas Hilsones dziedātais «Hello» un M.I.A. «Come Around».

Rezumējot vienkāršā valodā var teikt tā, ka Timbalands ir «ok», taču ne līdz galam...

Kopā sarēķinot balles - 9,05.

Izdošanas datums - 03.04.2007.

Komentāri (30)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu