The Bandits "And They Walked Away" (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Seši puiši no Liverpūles pagājušogad debitēja ar lielisku 60. gadu psihedeliskā roka tradīcijās ieturētu plati "And They Walked Away", kas diemžēl klausītāju un mūzikas mediju īpašu ievērību neieguva ... diemžēl ... jo ieraksts ir tiešām izdevies.

The Bandits "And They Walked Away" (B-Unique) 10/12

Nelielās informācijas druskas, ko man izdevās atrast par grupu, liecina par stipri atšķirīgiem preses viedokļiem, starp kuriem izteiksmīgākais šķiet albuma kvalitātes salīdzinājums ar The Stone Roses debijas plati tālajā 1989. gadā. Manuprāt, šo mūzikas pērli vēl ilgi nevienam nebūs pa spēkam pārspēt, tomēr The Bandits, protams, ir vairāk lieliski nekā neinteresanti un neizteiksmīgi.

Ja jums tīk Liverpūles britu ģitārmūzikas skatuve ar The La’s un The Coral priekšgalā, tad The Bandits izklausās gluži kā minēto grupu dvīņubrālis. Īpaši jau nezinātāji to varētu sajaukt ar jaunajiem censoņiem The Coral, gan balss tembra, gan melodiju ziņā. Šo grupu izveidoto kustību prese mēdz dēvēt par ''Cosmic Scouse'', ko varētu, iespējams, saukt par jauno roka zīmolu pēc nu jau izvazātā garage.

Grupas vēsture sākusies ar 2000. gada Glastonberijas mūzikas festivālu, kad puiši, iepīpējot zāli, sasēžoties draudzīgā aplī, dziedāja akustiskās ģitāras pavadījumā „Take It And Run” – tas esot bijis brīdis, kad viņi sapratuši, ka ir pienācis viņu laiks darīt kaut ko.

Ierakstā ir virkne izcilu hitu – viens no singliem „Once Upon A Time”, „Wake Them At Sunrise” un, protams, visa aizsākums „Take It And Run”, kas sākas gluži ar Dire Straits slide ģitāru un pāraug lieliskā old school psihodeliskā roka paraugā ar griezīgu mutes harmoniku pa virsu.

Izdošanas datums 23.12.2003.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu