Chromeo «Fancy Footwork»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Pasaulē vienīgā veiksmīgā arāba un ebreja sadarbība» - šāds mārketinga sauklis daudz kur presē pavada lielisko Monreālas/Ņujorkas elektrofanka duetu «Chromeo».

Chromeo «Fancy Footwork»

(Vice Records) 11/12

Grupas pamatā divi ne tik nopietni (aplūkojiet CD vāciņu) vīri P-Thugg (Patrick Gemayel) - taustiņi, programmēšana un «runas kaste» un Dave 1 (David Macklovitch) - ģitāra, balss. Izrādās «Fancy Footwork» ir jau otrais vīru albums, 2004. gada debijas plati «She's in Control» kaut kā biju palaidis garām. Tomēr jaunā diska savaldzināts, sameklēju arī to, pie reizes atklājot vēl divas ļoti interesantas un muzikāli izglītojošas kompilācijas; «Un Joli Mix Pour Toi», «Ce Soir, On Danse». Patiesībā labprāt uzrakstītu veselu apskatu tieši par šiem diviem diskiem, kuros «Chromeo» sakompilējuši daudzus nedzirdētus un ne tik slavenus 80. gadu popa, fanka un soula skaņdarbus.

Lielā mērā šīs izlases (īpaši «Un Joli Mix Pour Toi») radīja tādu kā pozitīvu attieksmi pret šiem vīriem, kuri acīmredzot auguši 80. gados un no tā laika mūzikas saprot daudz vairāk kā citi. No šīm izlasēm atklāju lielisko 80. gadu soula dziedātāju Šaronu Redu (Sharon Redd), Madonnas agrīnu darbu producentu Dželibīnu (Jellybean), britu dziedātāju Deividu Grantu (David Grant) u.c.

Chromeo "Fancy Footwork"
Chromeo "Fancy Footwork" Foto: Publicitātes foto

Tieši šādas pastiprinātas zināšanas par 80. gadu mūziku, kurā pēc 70. gadu roka un soula perioda sāka dominēt sintezators un bungmašīnas liek augstu vērtēt arī pašu «Chromeo» veikumu. P-Thugg ir «izkodis» šīs 80. gadu skaņas, tembrus, aranžējumus līdz kaulam un manām ausīm «Fancy Footwork» ir vienkārši kā saldais ēdiens apliets ar 80. gadu sīrupu.

«Fancy Footwork» ievada iepazīšanās fragments: «Cromeo, Ooo», tam seko «Tenderoni», kurā P-Thugg izmanto savu vokodēto balsi, vieglu elektrofanka ģitāras rifu, klavineta tembru, savukārt Dave 1 demonstrē lieliskas melodiķa dotības. Būtībā tads viegls un dejisks Lcd Soundsystem. Vadošais singls «Fancy Footwork» ir vienkārši perfekts deju zāļu grāvējs, tam seko Ratatat raksturīga elektroniskās ģitāras tēma ar divbalsīgu barokālu intervālu skaņdarbā «Bonafied Lovin' (Tough Guys)», Deiva vokāls brīžiem atgādina kaut ko no Zoot Woman vai pat Erlanda Oijes. Neiztrūkstoši arī 80. gadiem raksturīgie «Ou ou Ou». Daudzas norādes kopumā uz 80. gadu elektrofanku (electro funk).

Paši «Chromeo» vēlētos būt 21. gadsimta Hall and Oates - kāpēc ne? Manuprāt, tas viņiem ir pa spēkam. Viens no maniem gada favorītiem!

Vasaras klausītākais autodisks.

Izdošanas datums: 19.06.2007.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu