Yeah Yeah Yeahs «Show Your Bones» (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ņujorkas ekstravagantais trio «Yeah Yeah Yeahs» ar «dullo» Kārenu O (Karen O) priekšgalā šonedēļ laiž klajā otro studijas plati.

Yeah Yeah Yeahs «Show Your Bones»

(Polydor)

8/12

Atgādināšu, ka 2003. gadā «Yeah Yeah Yeahs» debitēja ar pancīgo, no kura par indī mūzikas megagrāvēju visā pasaulē kļuva «Maps». Jāsaka uzreiz, ka otra «Maps» jaunajā albumā nav, vēl vairāk - jaunajā platē nav daudz kā laba, kas piemita tās priekšgājējai.

Interesanti, ka pirms kāda laika mūzikas prese ziņoja, ka jauno Ņujorkas trio plati sauks «Coco Beware» - dīvainais nosaukums esot radies par godu solistes Kārenas mīļajam kaķītim Koko.

«Viss albums būtībā ir veltīts kaķēna dažādiem dzīves posmiem,» komentēja jaunās plates producents Skvīks Klīns (Squeak E. Clean). «Katra dziesma ir atsevišķs stāstiņš - sākot ar viņa piedzimšanu, ceļojumu no Buenosairesas uz Ņujorku, un citi.»

Yeah Yeah Yeahs «Show Your Bones»
Yeah Yeah Yeahs «Show Your Bones» Foto: Publicitātes foto

Iespējams, plates saturiskais materiāls ir saglabājies, taču nosaukums gan platei izvēlēts pēdējā brīdī cits - «Show Your Bones». Muzikāli grupa kļuvusi melodiskāka, vairāk izmanto studijas piedāvātās tehniskās iespējas - elektroniskas dekorācijas, efektus, tādējādi attālinoties no savas agrīnās nepieradinātās skaņas. Pati Kārena brīžiem pat sāk izklausīties pēc P.J.Harvey vai pat Siouxsie Sioux.

Plates pirmais singls «Gold Lion» ir viens no plates veiksmīgākajiem skaņdarbiem, tas balstās uz akustiskās ģitāras rifa, primitīva bungu ritma un Kārenas spēcīgā falseta «U - ū». Līdzīgās noskaņās seko «Way Out», kura galvenais āķis ir melodiskais piedziedājums.

Šoreiz īsti nevarēju izlemt par albuma vērtējumu, tādēļ, piegāju šai lietai aritmētiski.

Dziesmu vērtējums:

1. Gold Lion - 10/12

2. Way Out - 10/12

3. Fancy - 5/12

4. Phenomena - 8/12

5. Honey Bear - 7/12

6. Cheated Hearts - 8/12

7. Dudley - 5/12

8. Mysteries - 7/12

9. Sweets - 7/12

10. Warrior - 10/12

11. Turn Into - 9/12

Vidējais aritmētiskais - 7,8; noapaļojam uz augšu - 8/12.

Izdošanas datums 27.03.2006.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu