Kate Nash «Made Of Bricks» (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Nebūšu oriģināls, teiktdams, ka, lai arī Keita Neša (Kate Nash) ir jauka meitene, Lilija Alena (Lilly Allen) tomēr bija pirmā.

Kate Nash "Made Of Bricks"

(Polydor)

8/12

Protams, vēl nesen ziņojām, ka jaunajai Londonas zvaigznei Keitai Nešai ļoti nepatīk šie bieži salīdzinājumi ar citu londonieti Liliju Alenu, tie viņai šķiet kaitinoši - 21 gadu vecā dziedātāja izteikusies, ka Alena ir bijusi labs draugs un laba padomdevēja un ir bijis lieliski, ka viņa bijusi līdzās un atbalstījusi viņu, taču biežie abu dziedātāju salīdzinājumi sākuši krist uz nerviem. Bet tad, kāda velna pēc uz plates vāka jāpozē sarkanā kleitā, ja vēl nesen tieši sarkanā kleitā Lilija Alena pastaigājās pa dzimto Londonu videoklipā "LDN"? Šādā veidā pati Keita tikai papildus izprovocē mūzikas apskatniekus vilkt šādas līdzības.

Ja runājam par pašu mūziku, mazāk par kleitām, tad jāsaka, ka atšķirības abu mākslinieču daiļradē tomēr ir visai būtiskas. Nešas dziesmās iztrūkst regeja un ska piedevas, kas tik ļoti atsvaidzināja Lilijas Alenas fantastisko debijas palti . Neša savās dziesmās vairāk balstās uz stāstījumu, mazāk uz melodiju krāsainību, kas arī, manuprāt, lielākais mīnuss, jeb citiem vārdiem - no mūzikas viedokļa nav kur īsti "piesiet ausi". Protams, arī Lilijai ir asa mēle un lieliski dziesmu vārdi, taču viņas dziesmās ir daudz vairāk mūzikas. Tieši Nešas viegli kaujinieciskais feminisms, Londonas akcents iespējams arī ir galvenie komerciālo panākumu kaldinātāji, proti, albums numur viens Apvienotās Karalistes topā.

Kate Nash "Made Of Bricks"
Kate Nash "Made Of Bricks" Foto: Publicitātes foto

Keitas pievēršanās mūzikai patiesībā ir visai nejauša; sākotnēji meitene gribējusi kļūt par aktrisi, taču no skolas saņēmusi atteikumu, turklāt vēl visām bēdām pa virsu, krītot no kāpnēm, salauzusi kāju. Nekas cits neesot atlicis, kā sēdēt mājās un sākt sacerēt pašai savas dziesmas. Sekojušas pirmās uzstāšanās klubiņos, dziesmu ievietošana "myspace" lapā, kura ātri vien piepildījās ar daudziem Nešas talanta cienītājiem un jauno mūzikas talantu meklētāju modrās acis drīz ievēroja jauniņo Lilijas Alenas līdzinieci.

Atceros gada sākumā pirmo Nešas singlu "Caroline"s A Victim" (audio) un jau toreiz nodomāju, ka šī meitene agri vai vēlu būs numur viens. Diemžēl, manuprāt, tieši šis skaņdarsb, kas pat nav iekļauts albumā, arī ir Nešas labākais darbs - spontāts, agresīvs un nenopulēts - ne tāds kā viss komerciāli pareizi nostādītais debijas albums.

Lielais Nešas izrāviens notika vasarā ar stāstošo attiecību sāgu "Foundations", kura, neskatoties uz vadošo radiostaciju ļoti minimālo atbalstu, ilgu laiku turējās UKtop40 2. vietā. Drīz jau pēc pirmajiem panākumiem, protams, radio iekļāva dziesmu savās listēs un ļāva skaņdarbam ilgāku laiku noturēties topa galvgalī. Ja nebūtu Rianas (Rihanna) fenomenālā "Umbrella", tad "Foundations" noteikti būtu pirmajā vietā.

Nav peļams arī trešais singls "Mouthwash", kas oficiāli tiks izdots 17. septembrī. Skaņdarbs stāsta par Nešas "ķermeni, kuru klāj āda, par seju, ko klāj vasarasraibumi, par prātu, kas turpina slēpties aiz meliem" u.tml. sadzīviskām lietām.

Var just, ka viena no dziedātājas lielākajām ietekmēm ir ebreju meitene no Maskavas, kas emigrēja uz ASV - Regīna Spektore (Regina Spektor). Īpaši uz plates beigām arvien biežāk sāk dominēt tīras klavieres un balss, tiesa, Neša vēl ir savas skaņas meklējumos un līdz Spektores spožumam viņai vēl tāls ceļš ejams.

Tā jau Keita Neša ir jauka meitene, viņai ļoti patīk The Cribs (man arī), taču muzikāli ... "Made Of Bricks" visticamāk klausos pēdējo reizi.

Sliktākās dziesmas: "Dickhead", "Mariella" un "Shit Song"

Izdošanas datums: 06.08.2007.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu