OST - "Kill Bill vol.2" (10)

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Beidzot pienācis laiks Latvijas kinoteātros arī Kventina Tarantino jaunākajai filmai “Kill Bill 2”, lentes skaņu celiņš jau atrdodams mūzikas ierakstu veikalos kopš pavasara, taču tikai tagad ir radusies iespēja daudziem to noklausīties kontekstā ar pašu filmu.

OST – "Kill Bill vol.2" (Warner) 9/12

Kā jau ierasts, lielais selektētājs Tarantino ir ne tikai ģeniāls kino vēstures drusku kolekcionārs, bet arī liels mūzikas cienītājs, vai nu pats režisors, vai kāds viņa uzdevumā ir kārtīgi paracies mūzikas arhīvos. Par veiksmīgu atlasi liecina vairāki viņa filmām kompilēti skaņu celiņi, kas atklāj no jauna pasaulei ne mazums piemirstas muzikālas vērtības. Interesanti, ka šajā albumā iekļauti skaņdarbi, kas pašā kinofilmā netiek izmanoti, katrā ziņā, manuprāt, Shivaree ar 1999. gada hitu “Goodnight Moon” filmā tā arī neizskanēja (varbūt kļūdos). No otras puses, diskā nav dzirdami vairāki izcili instrumentāli skaņdarbi, kas veidoja filmas fonu.

Starp jau pierastiem filmas dialogu/monologu fragmentiem šajā kompilācijā dominē slavenā vesternu filmu (ne tikai) komponista Ennio Morricone noskaņa, viņa kontā trīs skaņdarbi. Manuprāt, viens no izteiksmīgākajiem trekiem ir Lole y Manuel ar “Tu Mira”, kas iesākas ar dziedājumu spāņu valodā baznīcas ērģeļu pavadījumā un pāraug tradicionālā spāņu folkmūzikā. Izcils ir arī rokabili pioniera Charlie Feathers skaņdarbs, kas kombinē Elvisa dziedāšanas manieri ar kantrī mūzikas estētiku. Epizodē ar Badu un viņa treileri izmantotā Džonija Keša dziesma nedaudz varbūt izlec no kopējās skaņu atmosfēras, līdzīgi kā Malkolma Maklarena triphopīgais “About Her”, taču tas nav uzskatāms par ieraksta trūkumu.

Kopumā tāds spāņu spageti vesternu un Morikones svilpojošo, dziļo un plašo muzikālo ainu kopums, kas kontekstā ar filmu strādā par visiem 100 procentiem.

Izdošanas datums 13.04.2004.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu