Jesca Hoop «The House That Jack Built» (9)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ja jau pats Toms Veitss (Tom Waits) ir teicis atzinīgus vārdus par šo nu jau 36 gadus veco amerikāņu dziedātāju un komponisti, tad jāpaklausās mums ar. Pārsteidzoši, bet vecajam Tomam izrādījusies taisnība - Džeska Hūpa (Jesca Hoop) ir tiešām lieliska!

Jesca Hoop «The House That Jack Built»

(Curuja)

10/12

Dzimusi mormoņu ģimenē Dienvidkalifornijā,m jau no bērna kājas Hūpa dziedājusi foklmūziku. Vēlāk pametusi dzimto pusi, lai strādātu dažādus gadījuma darbus, līdz nokļuvusi pie mūzikas ikonas Toma Veitsa. Vairākus gadus viņa strādājusi Veitsa un Katlīnas Brenanas (Kathleen Brennan) ģimenē kā auklīte viņu trīs bērniem. Koncertējusi, turpinājusi rakstīt pati savu dziesmu demo, līdz 2003.gadā, pateicoties Veitsa komplimentiem, tikusi pamanīta. «Hūpas mūzika ir kā nakts pelde baseinā,» teicis Veitss.

Drīz par vienu no lielākajiem Hūpas pielūdzējiem kļūst Mančestras kolektīva «Elbow» līderis Gajs Gārvijs (Guy Garvey), kurš pierunā dziedātāju pārcelties uz dzīvi Apvienotajā Karalistē. Tur viņa koncertē ar «Elbow», piedzied Pīteram Gabrielam un «Eels» un izdod vienu no saviem albumiem «Hunting My Dress».

Protams, prese to vien dara kā dēvē Hūpu par dziedošo Toma Veitsa bērnu auklīti (arī es atļāvos ar šo faktu pievērst jūsu uzmanību) un salīdzina viņas mūziku gan ar Sūzanas Vegas (Suzanne Vega), gan P.Dž. Hārvijas (PJ Harvey) daiļradi. Šie salīdzinājumi, manuprāt, ir gana trāpīgi.

Šogad Hūpa pati savā izdevniecībā laidusi klajā trešo albumu «The House That Jack Built», kas skanējumā ir mazliet vieglāks, popsīgāks - tālāk no Hārvijas, tuvāk Vegai.

Jesca Hoop «The House That Jack Built»
Jesca Hoop «The House That Jack Built» Foto: Publicitātes foto

Varbūt esmu noilgojies pēc jaunas Sūzanas Vegas mūzikas, varbūt iemesli ir citi, bet šis jaunais Hūpas ieraksts uz mani iedarbojās vienā acumirklī - jau no pirmās dziesmas «Born To» taktīm sajutu, ka esmu saticis it kā pavisam jaunu, bet vienlaikus sen iepazītu draugu.

Visas desmit albumā iekļautās dziesmas izceļas katra ar savu odziņu. Lieliskas un prātā paliekošas ir ne tikai melodijas, bet arī aranžējumi. Viena no dziesmām veltīta Hūpas nelaiķim tēvam (tituldziesma), viena grafiti māksliniekam Benksijam («Ode To Banksy»), bet «Peacemaker» nosaukums aizgūts no sengrieķu mītiem.

Labākās dziesmas: «Born To», «The House That Jack Built» un «Pack Animal».

Rekomendēju!

Izdošanas datums - 25.06.2012.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu