Barzin "My Life In Rooms"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kanādas postroka projekts "Barzin" pēc divu gadu pauzes atgriežas ar jaunu plati "My Life In Rooms".

Barzin "My Life In Rooms" (Weewerk/Monotreme) 9/12

Jaunais ieraksts, kas seko 2003. gada debijai tapis divu gadu laikā dažādās studijās (kādā lauku fermā, bēniņos, Ņujorkas studijā...). "Barzin", kas galvenokārt ir viena cilvēka - Barzina H projekts, jauno albumu ierakstījis kopā ar Toniju Dekeru ("Great Lake Swimmers") un Sūzanu Henkoku (Suzanne Hancock). Kā viesmākslinieki albumā piedalījušies arī Dons Kers (Don Kerr), Sandro Perri ("Polmo Polpo"), Tamāra Viljamsone (Tamara Williamson), kuras balss bija dzirdama arī "Barzin" debijas albumā u.c.

Albumā, blakus tradicionālajiem izteiksmes līdzekļiem - pedal steel, elektroniskiem ritmiņiem, pusčukstošai Barzina balsij, nākušas klāt stīgas, kuru aranžējumu nodrošinājusi Karena Greivsa (Karen Graves).

Pirms diviem gadiem jau rakstīju, ka Barzin mūziku varētu dēvēt par slowcore virzienam atbilstošu, līdzīgi kā kolēģi no ASV "Low", grupa izmanto pieklusinātus, lēnus ritmus un pusčukstošu vokālu a la Bark Psychosis un Early Day Miners. "Barzin" paši savu mūziku raksturo kā lietainai un drēgnai dienai atbilstošu, kas, klausoties gan debijas plati, gan jauno veikumu, tiešām ļoti precīzi raksturo skaņdarbu drēgno noskaņojumu.

Atšķirībā varbūt no pirmās plates, "My Life In Rooms" brīžiem tuvinās vairāk indīpopa, alt. kantri žanram, kaut ko līdzīgu var atrast Mojave 3 vai Red House Painters ierakstos. Lēna, melanholiska, apcerīga - šādi varētu raksturot "Barzin" mūziku kopumā.

Albums pelēkām, lietainām pavasara dienām, kad nav ne mazākās vēlēšanās spert kāju ārpus savām mājām.

Izdošanas datums 20.03.2006.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu