Black Eyed Peas "The E.N.D" (11)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šonedēļ arī Latvijā pieejams amerikāņu grupas Black Eyed Peas piektais studijas albums "The E.N.D." jeb "Enerģija nekad nemirst".

Black Eyed Peas "The E.N.D" (Interscope, Universal) 8/12

Pēc vairāku grupas dalībnieku solo sānsoļiem grupa atgriezusies ar jaunu plati, kas seko 2005. gada , kas topus dārdināja ar tādiem singliem kā "My Humps", "Don''t Phunk with My Heart", "Pump It" u.c.

Arī šajā platē galvenais Black Eyed Peas skaņas arhitekts will.i.am visus galvenos topu "bliezējus" savirknējis albuma sākumā. Pirmkārt jau plati ievadošo "Boom Boom Pow" (skat. dzīvo video), kurš ASV lejupielādēts vairāk nekā 2 miljonus reižu un kļuvis par visvairāk lejupielādēto dziesmu. Šobrīd vieglāk atrast tādu valsti, kurā šis skaņdarbs nebūtu pieprasītāko singlu top5. Arī nākamie skaņdarbi ir potenciāli singli - Eiropas klubu mūzikas ietekmētais "Rock That Body" (will.i.am jau sen atzinis, ka jūsmo par Eiropas klubu mūziku), kuru producēt palīdzējis pats prominentais Francijas elektroniskās mūzikas dīdžejs Deivids Gueta (David Guetta). Viņš, starp citu, atbildīgs arī par otro singlu "I Gotta Feeling", kas man, ja godīgi, likās viens no plates vājākajiem skaņdarbiem. Minētais "Rock That Body" ir galvas tiesu pārāks. "I Gotta Feeling" video .

Black Eyed Peas "The E.N.D"
Black Eyed Peas "The E.N.D" Foto: Publicitātes foto

Trešais, arī potenciāls supersingls, ir Fērgijas dziedātais "Meet Me Halfway", kas mazliet sasaucas ar Madonnas 1980. gadu sākuma daiļradi ("Borderline"). Albuma bukletā minēts, ka šajā dziesmā izmantots neliels fragments no "Yeah Yeah Yeah''s" dziesmas "Maps". Savukārt "Imma Be", manuprāt, ir mēģinājums atdarināt repera Lil Veina (Lil Wayne) veiksmes formulu. will.i.am nekad nav slēpis, ka daudz ietekmējas no jaunās mūzikas. Arī jau minētajā "I Gotta Feeling" viņš cenšas integrēt šo to no kolēģa Kanjes Vesta vokodētajiem vokāliem un melodijām. Daļēji tas jūtams arī vienā no albuma promo singliem "Alive", kurā Fērgija sev tradicionāli melodeklamē, it kā parodējot "My Humps" estētiku.

Kopumā lieliski singli platē mijas ar viduvējiem savārstījumiem, turklāt 17 dziesmas priekš laba popmūzikas albuma tomēr ir stipri par daudz.

Neskatoties uz līdzību ar albuma nosaukumu, jaunais ieraksts tomēr nesimbolizē beigas ("The End"), bet gan jaunas ēras un jauna skanējuma sākumu – vairāk eksperimentālu, elektronisku "underground" dziesmu.

will.i.am par jaunā albuma vēstījumu saka: "Mēs pašlaik esam jaunu pārmaiņu laikā. Tās ir tradicionālās mūzikas un tradicionālo mediju beigas. Dzimst jaunas kultūras sākums. Jaunā albuma nosaukums neraksturo tikai Black Eyes Peas skanējumu, bet atzīmē visā pasaulē notiekošās pārmaiņas."

Albums pieejams arī "deluxe" versijā – tajā ietvertas 10 dziesmas, tostarp dažādas “bonus” kompozīcijas un reti remiksi.

Pirms vairāk nekā 10 gadiem Losandželosā dibinātā grupa visā pasaulē pārdevusi vairāk nekā 20 miljonus albumu un saņēmusi trīs "Grammy" balvas.

Izdošanas datums - 03.06.2009.

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu