The Zutons "Tired of Hangin' Around" (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

"The Zutons" ar otro skaņu plati šonedēļ spējuši uzkāpt līdz Apvienotās Karalistes albumu topa otrajai pozīcijai.

The Zutons "Tired of Hangin'' Around" (Deltasonic) 7/12

Liverpūles piecnieks "The Zutons" jau ar savu debijas plati saņēma prestižo nomināciju "Mercury" balvai, kā arī spēja pārdot 600 000 minētā albuma kopiju.

Debijas plati eleganti bija producējis bijušais grupas Lightning Seeds solists Aiens Broudijs (Ian Broudie), bet par jaunās plates skanējumu atbildīgs pazīstamais Stefens Strīts (Stephen Street), kas strādājis ar "The Kaiser Chiefs", "The Smiths" u.c. Albums ierakstīts "Olympic Studios" 2005. gada nogalē.

Jāsaka, ka Strīts grupai licis skanēt vēl vecmodīgāk par Broudija producēto 60. gadu roka un indī saulaino kokteili, arī paši mākslinieki ar solistu Deivu Makabi (Dave McCabe) priekšgalā sarakstījuši nedaudz skarbākus skaņdarbus un rodas iespaids, ka ar kādu jaunu plati mūzikā ir atgriezusies kāda 60. gadu veterānu rokgrupa.

Tomēr vēl joprojām "The Zutons" kopā ar pudeles brāļiem The Coral un The Bandits veido tā dēvēto Liverpūles cosmic scouse vilni. Tam raksturīgi tradicionāli roka aranžijas paņēmieni, lai radītu nedaudz jokainu retro roka skaņu, svarīgi ir arī skatuves tērpi - The Coral izmanto mūku tērpus, "The Zutons" tēlo zombijus, vēl kāda Liverpūles grupa - "Clinic" izmanto gāzmaskas, kaut muzikāli ir pavisam atšķirīgi.

"The Zutons" lielākais trumpis neapšaubāmi ir sieviešu kārtas saksofoniste Ebija Hārdinga (Abi Harding), kas gan jauki izskatās, gan ar saksofona iespēlēm eleganti iekļaujas ģitāru akordu jūklī, turklāt vēl vietām lieliski dzied. Plates pirmā singla "Why Won''t You Give Me Your Love" videoversijā mēs atklājam arī to, ka šī saksofoniste pat prot teicami kustēties ...

Patiesībā, ja grupas arsenālā nebūtu tik reti pēdējos gados rokmūzikā izmantotā saksofona, tad, manuprāt, mēs par "The Zutons" neko nezinātu vēl šodien. Šis elements atšķir grupu gan no muzikāli līdzīgajiem "The Coral", "The Bees", gan "The Bandits".

Kopumā jaunā plate, manuprāt, demonstrē grupas centienus komerciāli nostiprināties un, ja viņiem tas izdosies (albums nav slikts), tad, iespējams, ar trešo vai ceturto plati no "Liverpūles zombijiem" mēs varam gaidīt lielas lietas.

Izdošanas datums 17.04.2006.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu