The Coral «Roots & Echoes»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Liverpūles zēni «The Coral» turas pie «saknēm» - tieši tā saucas grupas piektais studijas albums «Roots & Echoes», kas tiek laists klajā šonedēļ.

The Coral «Roots & Echoes»

(Deltasonic)

8/12

«Cosmic Scouse» (kopā ar «The Bandits» un «The Zutons») viļņa pārstāvju jaunāko plati, kas seko 2005. gada «The Invisible Invasion», puiši uzticīgi seko savām saknēm, kas meklējamas 60. gadu psihedēliskajā rokmūzikā (piemēram, «Love», «Captain Beefheart»).

Pateicoties spilgtiem singliem («Bill McCai», «Pass It On», «Dreaming of You» u.c.) visas karjeras laikā, The Coral spējuši ieņemt britu mūzikā savdabīgu nišu starp Oasis un The Arctic Monkeys, kuru solists Alekss Tērners, starp citu, uzaicinājis The Coral kā iesildošo grupu The Arctic Monkeys izpārdotajos vasaras koncertos.

Diemžēl jaunais albums izklausās pārāk paredzams, protams, esam jau pieraduši pie The Coral skaņas, taču, manuprāt, laiku pa laikam tomēr ir vērts savu skanējumu mazliet atsvaidzināt ar kādām producēšanas viltībām.

The Coral "Roots & Echoes"
The Coral "Roots & Echoes" Foto: Publicitātes foto

Diemžēl platē arī nav atrodams tāds viens spilgts superhits, kā, piemēram, «In The Morning» no «The Invisible Invasion» vai «Bill McCai» no «Magic & Medicine». Albuma pirmais singls «Who’s Gonna Find Me» (skat. video) ir kvalitatīvs grupas paraugs, taču tas nestāv blakus augstāk minētajiem skaņdarbiem. Vistuvāk šādam «izceļamam» hitam varbūt ir melodiskais «Jacqueline» (audio), taču arī tam, neskatoties uz brīnišķīgo pantiņu, kaut kā pietrūkst piedziedājuma daļā. Lielisks ir «Rebecca You», kas mazliet atgādina kaut ko Nīla Hanona un viņa «The Divine Comedy» estētikas.

Kopumā gan plate konceptuāli ir izdevusies, domāju, ka īstie The Coral mūzikas cienītāji nebūs vīlušies.

Izdošanas datums 06.08.2007.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu