R. Kelly «Write Me Back» (10)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

2010.gadā Roberts Silvestrs Kelijs (Robert Sylvester Kelly) jeb R.Kelijs mums nosūtīja muzikālu mīlestības vēstuli (albumu «Love Letter»), kurā bija apkopojis soulmūzikas standartus. Šogad viņš gaida mūsu atbildi, laižot klajā nu jau pavisam jaunu 1970.gadu Filadelfijas soula tradīcijās ieturētu plati ar nosaukumu «Write Me Back» («Uzraksti man atbildi»).

R. Kelly «Write Me Back»

(RCA)

8/12

Mūsdienās, kad R&B mūzikas skanējumu diktē tehno un hiphopa ritmi, 45 gadus vecais R.Kelijs izvēlējies iet pavisam citu ceļu. Savā jaunākajā platē «Write Me Back» savulaik gana skandalozais (apsūdzības pedofilijā u.c.) dziedātājs nolēmis atgriezties 1970.gadu Filadelfijā, kad populāra bija tā dēvētā Filadelfijas skaņa - maiga soulmūzika ar stīgu grupu fonā, kas atšķaidīta ar vieglu fanka un disko piedevu. Spilgtākie piemēri - «The Delfonics», «Harold Melvin & the Blue Notes», «M.F.S.B.» grupa u.c.

Pats Kelijs jauno plati raksturo kā divu iepriekšējo ierakstu - «Love Letter» (2010) un divdaļīgā «Happy People/U Saved Me» (2004) krustojumu.

Jaunās plates pirmais vēstnesis «Share My Love» jau paspējis iekarot pieaugušās R&B mūzikas topu (Adult R&B chart). Kā otrs singls izdots dejiskais «Feelin' Single», kurā Kelijs sniedz norādes uz Čikāgas stepu - deju, kas bija populāra 1970.gados.

Saturiski Kelijs palicis uzticīgs sev - odas sievietei, romantiskai mīlai un ballītēm.

«Kad vīrietis melo, viņš zaudē viņas mīlestību. Spogulīt, es runāju ar tevi,» Kelijs dzied vienā no albuma balādēm «When A Man Lies».

Interesanti, ka kopā ar albumu pircēji saņems arī pastkartīti, lai tiešām varētu «I Believe I Can Fly» zvaigznei uzrakstīt kādu rindiņu.

«Write Me Back»
«Write Me Back» Foto: Publicitātes foto

Šī vasara Kelijam būs notikumiem bagāta. Protams, jauns albums, paša sarakstīti memuāri «Soulacoaster: The Diary of Me», kā arī darbs ar skaņu celiņu filmai «Sparkle», kas būs 1976.gada filmas rīmeiks.

Šodienas sintētiskajā R&B ainavā, Kelija ieraksts ir kā svaigs ūdens malks - tīrs un dzidrs, lai arī muzikāli un saturiski paredzams līdz kaulam.

Izdošanas datums - 25.06.2012.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu