Little Boots «Hands» (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kopš nozīmīgas «Sound Of 2009» nominācijas pabijusi teju uz katra žurnāla vāka, 25 gadus vecā Viktorija Hesketa aka Little Boots beidzot izdod debijas plati «Hands».

Little Boots «Hands»

(Sixsevenine)

8/12

Hesketa nav gluži nepieredzējusi jauniņā šajā mūzikas biznesa vidē, jau 16 gadu vecumā meitene piedalās televīzijas šova «Pop Idol» atlasē (izkrīt trešajā atlases kārtā) un gūst pirmo nopietno rūdījumu, vēlāk izveido džeza mūzikas trio, muzicē pat kopā ar bigbendu, līdz pirmo lielo ievērību gūst 2005. gadā ar popgrupu «Dead Disco» (). Trīs meiteņu apvienību ievēro «679 Recordings» («Mystery Jets» mājvieta), un tiek izdoti vairāki singli. Pati Hesketa atceras: «Mēs pārdevām laikam ... 8 diskus.»

"Dead Disco" (Lucy Catherwood, Marie France un Victoria Hesketh)
"Dead Disco" (Lucy Catherwood, Marie France un Victoria Hesketh) Foto: Publicitātes foto

Diemžēl muzikālu domstarpību dēļ «Dead Disco» izjūk, Hesketas ambīcijas iekarot pasaules popmūzikas topus nesakrīt ar pārējo meiteņu mērķiem un katra dodas savu ceļu. Inteliģentās popmūzikas producents Gregs Kurstins (Greg Kurstin) bija viens no pirmajiem, kas iedrošināja Hesketu turpināt nodarboties ar popmūziku, tādējādi bruģējot nākotnes sadarbību ar topošo «Little Boots» (nosaukums tapis erotiskās filmas «Caligula» ietekmē).

Little Boots

Protams, seko Lielbritānijas raidkorporācijas BBC apkopotā «2009.gada Skaņas» titula iegūšana un slavenie Hesketas «Youtube» video. Meitene bija apņēmusies dokumentēt katru savu dienu, izvirzot mērķi katru dienu radīt kādu jaunu dziesmu; gadījumā, ja mūza nav labvēlīga, ieskaņot kādas citu autoru dziesmas jaunklātu versiju - tā tapušas Džonijas Mičelas, «Girls Aloud», «The Human League», Haddaway, Madonnas u.c. izpildītāju dziesmu kaverversijas. Kāds vācu žurnāls gan rakstīja, ka «Youtube killed a video star», taču, manuprāt, šāds promo solis nācis meitenei tikai par labu.

Tomēr, nedaudz oponējot visai lielajai sajūsmai un ļoti uzskatāmajai britu preses propagandai, manuprāt, «Little Boots» debijas plate ir tālu no šedevra. Protams, eksotiskā japāņu elektroniskā instrumenta «Tenori-on» izmantošana, Hesketas trauslais valdzinājums nenoliedzami darbojas, taču atšķirībā no, piemēram, La Roux (arī «Sound Of 2009» vārds), kas izdevusi divus mega mega singlus («In for the Kill» un īpaši «Bulletproof»), Hesketas arsenālā šāda supersingla nav. Īpaši tādēļ, ka tieši Hesketa tiek pozicionēta kā «next big thing» blakus Kailijai un Madonnai.

Gan «New in Town», gan «Meddle», gan nenoliedzami lieliskais «Stuck on Repeat» ir tikai un vienīgi labi. «Stuck on Repeat» varbūt pat ir ļoti labs, taču arī tikai tādēļ, ka rada asociācijas ar 1970. gadu beigu disko (Donnas Sameres «I Feel Love», piem.). Šādu inteliģentu disko, starp citu, manuprāt, prasmīgāk rada amerikāņu mūzikas izdevniecības «Italians Do It Better» mākslinieki «Glass Candy» un «Chromatics».

Katru dziesmu atsevišķi neanalizēšu, tikvien piebildīšu, ka platē var saklausīt gan Kailiju, gan «The Bird And The Bee» (Kurstina grupa) un «Saint Etienne», gan Milenu Fārmeri, gan Alisoni Goldfrapu («Goldfrapp») u.c.

Lai iekarotu pasauli, «Little Boots» būs nepieciešams kas nedaudz vairāk...

Izdošanas datums - 08.06.2009.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu