Madvillain "Madvillainy" (3)

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Hiphopa mūzika, kurai piemīt intelekts un muzikalitāte, ir mūsdienās reta parādība, katrā ziņā ierakstu pārdošanu reitingos šādi hiphopa izpildītāji neiekļūst pārāk bieži.

Madvillain «Madvillainy»

(Stones Throw)

11/12

Kamēr topos dominē klonētais gangsteris 50 Cent, baltais klauns Eminem un saldie zēni Nelijs (Nelly), Čingijs (Chingy) u.tml., projekts Madvillain parāda, ka tās lietas patiesībā var darīt arī savādāk.

Gluži vai komiksu varonis MF Doom (Daniel Dumile) sadarbībā ar dīdžeju un beat box meistaru Madlib piedāvā vienu no underground hiphopa nozīmīgākajiem šā gada ierakstiem. Pirms tam mākslinieki sev nodrošinājuši nevainojamu reputāciju, slēpjoties zem dažādiem pseidonīmiem - Quasimoto, Viktor Vaughn, Yesterday’s New Quintet un King Geedorah.

Madlib niansētie bīti, kuros izmantoti sampli no 40. gadu amerikāņu filmām, veiksmīgi nostrādā ar MF Doom tekstiem. Īpaši gribētu izcelt otro plates skaņdarbu «Accordeon», kur viegls hiphopa bīts mijas ar akordeona pavadījumā deklamētu tekstu un elektroniskām balss dekorācijām.

Plates kopējais garums ir 46 minūtes, tajā iekļautas 22 kompozīcijas, kuras parasti nav garākas par divām minūtēm. "Madvillainy" vietām atgādina kaut ko no Prefuse 73 vai DJ Shadow daiļrades, MF Doom balss tembrs ir pat ļoti līdzīgs nesen Rīgā redzētajiem Gang Star (Guru).

Viens no gada albumiem.

Izdošanas datums 16.03.2004.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu