Snow Patrol «Eyes Open» (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Skotu puiši «Snow Patrol» šonedēļ nāk klajā ar jaunu, pēc skaita ceturto studijas plati «Eyes Open».

Snow Patrol «Eyes Open»

(Polydor) 8/12

Neskatoties uz to, ka «Snow Patrol» nav nekādi iesācēji, lielais izrāviens grupai notika 2004. gadā ar albumu «Final Straw». Tolaik Kriss Mārtins un «Coldplay» veiksmīgi iekaroja pasaules mūzikas tirgu un izveicīgie mūzikas bosi ātri bija sameklējuši «Coldplay» līdzīgas apvienības un piespraudušas tām «Coldplay» sekotāju zīmogu. Nežēlastībā krita gan «Snow Patrol», gan vēlāk «Keane», taču vienlaicīgi atnesot šīm grupām popularitāti un komerciālus panākumus.

Šodien atliek noskatīties satīrisko video «Everythingsoundslikecoldplaynow» (www.everythingsoundslikecoldplaynow.com), lai saprastu, ka asociācijas ar «Coldplay» ieguvušas nievājošu pieskaņu. To saprot un, visticamāk, arī pirms diviem gadiem jau saprata «Snow Patrol» līderis Gerijs Laitbodijs (Gary Lightbody) un piedāvā klausītājiem pietiekoši tradicionālu, radio draudzīgu ģitārmūzikas plati, bez liekām norādēm uz klavierroka pārstāvjiem «Coldplay» vai «Keane».

Tiesa, taisnības labad jāsaka: ja nebūtu «Coldplay» fenomena, visticamāk, par «Snow Patrol» mēs nebūtu uzzinājuši vēl šodien.

Iepriekšējais albums balstījās uz pāris veiksmīgiem hitsingliem un pārējais muzikālais materiāls bija sasteigts un nepilnīgs, to atzīst arī paši mūziķi, sakot, ka toreiz bijis pārāk maz laika. Šoreiz Laitbodijs un komanda kopā ar jauno basģitāristu Polu Vilsonu, kas aizstājis Marku Maklīlandu un producentu Garetu Lī, strādājuši nopietni un pamatīgi un tiešām plate konceptuāli ir daudz veiksmīgāka - skaņdarbi sabalansēti, nekas «nelec» ārā un nav izteikti vāju melodiju.

Snow Patrol "Eyes Open"
Snow Patrol "Eyes Open" Foto: Publicitātes foto

Plati ievada aktuālais singls «You're All I Have», kas balstās uz divu akordu taisnu indī roka ritmu un melodisku «Ū uuū» falsetu un, manuprāt, varētu droši garantēt albumam nākošnedēļ pārdotāko plašu sarakstā vietu pirmajā pieciniekā. «Hands Open» jau ir nedaudz skarbāks un lieku reizi apliecina vēlmi attālināties no «Coldplay» skaņas. «Chasing Cars» varētu būt nedaudz paātrināts 2004. gada singls «Run», savukārt «Shut Your Eyes» ieskicē jaunus vaibstus, aizgūstot kaut ko no «Eels» un Nīla Janga. Arī «You Could Be Happy» rotaļājas ar «Eels» raksturīgiem ksilofoniem un perkusijām.

Jāpiemin, ka dziesmā «Set The Fire To The Third Bar» viesojas Kanādas dziesminiece Marta Veinraita (Martha Wainwright). Kopumā pietiekami solīds indī poproka paraugs ar dažām lieliskām dziesmām.

Izdošanas datums 01.05.2006.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu