HiM "Peoples"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Daga Šarina (Doug Sharin) veidotais postroka, džeza muzikālais veidojums HiM atgriežas ar jaunu plati.

HiM "Peoples" (Bubble Core) 10/12

Multiinstrumentālists Dags Šarins (bijušais Rex, Codeine un June Of 44 dalībnieks) turpina eksperimentēt ar džeza, postroka, fanka un pat afrikāņu mūzikas ritmiem. Jaunais albums "Peoples" seko lieliskajam 2003. gada un zināmā mērā turpina minētajā platē aizsākto kursu.

Šoreiz Šarins daudz vairāk izmanto cilvēku balsis - lielu daļu dziesmu rotā dziedātāja Christian Dautresme smalkais džeza balss tembrs, vietām atgādinot kaut ko no Sema Prekopa (Sam Prekop) un grupas Sea And Cake.

Muzikāli līdzības noteikti var vilkt ar Čikāgas postroka un džeza skatuvi, proti, Tortoise, Chicago Underground Duo, turpat blakus arī līdzības ar Mice Parade un brīžiem pat Stereolab.

Plate ierakstīta vēl 2004. gadā, taču tikai tagad ierakstu izdevniecība "Bubble Core" sasparojusies un laidusi to klajā. Šarins ierakstā pieaicinājis vairākus viesmāksliniekus, to skaitā līderi un multiinstrumentālistu Edamu Pīrsu (Adam Pierce) un ģitāristu Džošuā Larū (Joshua LaRue).

Platē dominē marimbas, rhodes piano un flautas skaņas, ko papildina vitāli afrikāņu ritmi, taures un pat stīgas. Kopumā piesātināts, taču pārdomāts veikums. Īpaši, manuprāt, jāizceļ - tortoisīgais "What''s Up Tonight" un gaisīgais, planējošais "Universe Peoples".

Izdošanas datums 04.04.2006.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu