GusGus «Attention»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«GusGus», gluži kā «Sigur Ros», «Mum» un Bjorka nāk no Islandes, taču pārsteidzīgi būtu vilkt kādas līdzības šo mākslinieku starpā.

GusGus«Attention»

(Underwater rec)

6/12

GusGus šajā albumā vairāk izklausās pēc vācu techno/house projekta, nekā fjordu un ledāju zemes – Islandes inspirētiem mūziķiem.

Agrāk deviņu cilvēku sastāvā, starp kuriem ierakstos piedalījušies režisori, aktieri, dizaineri u.c., šoreiz, tikai četru cilvēku sastāvā, «Attention», manuprāt, ir mazliet zaudējis GusGus agrīniem ierakstiem piemītošo daudzpusību, krāsainību. Albums saturiski izklausās tukšs, taču kopējās noskaņas ziņā tas ir labi ieturēts. Varbūt vietām uzmanību pievērš kāds ekscentriskāks teksts, piemēram, «I still have last night in my body»...

Grūti pat izdalīt kādu tā dēvēto hitsinglu, kādu iepriekšējos GusGus ierakstos netrūka, taču to nevajadzētu uztvert kā ieraksta trūkumu, varbūt drīzāk kā mākslinieku nevēlēšanos atkārtoties.

Izdošanas datums 14.10.2002.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu