The Streets «A Grand Don't Come For Free» (13)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lai kā arī gribētos Maika Skinera aka The Streets otrajai platei likt augstāko vērtējumu, kaut vai tikai politisku apsvērumu dēļ, diemžēl plate nav spējusi spert ievērojamu soli uz priekšu, pirms diviem gadiem izdotais «Original Pirate Material» paliek nepārspēts jaunā gadsimta britu mūzikas šedevrs.

The Streets «A Grand Don"t Come For Free»

(679 Recordings)

9/12

Kopš 2002. gada debijas relīzes reti kura mājas ballīte iztika bez «How It Come To This?» vai «Let’s Push Things Forward» enerģētiskajiem hip hop/garage bītiem. Jaunajā platē tikai vadošais singls, T-Rex glemroka ietekmētais «Fit But You Know It», stāv līdzās pirmās plates hitu birumam. Protams, «A Grand Don"t Come For Free» ir koncepta albums, kā apgalvo pats autors, tas pilda citas funkcijas - tas ir vēstījums par Maika Skinera ikdienas mazajām sadzīves peripetijām, mūzikai pildot tikai pavadījuma funkcijas. Teksts ir albuma galvenais virzītājspēks.

Noteikti varētu salīdzināt Maika Skinera vienas dienas atainotos notikumus ar literatūras klasiķa, īra Džeimsa Džoisa «apziņas plūsmas» apjomīgo literāro darbu «Uliss», kurā galvenais varonis pārsimts lapusēs izstāsta/skaļi domā vienas dienas notikumus. No tāda viedokļa plate ir izcils veikums ar loģisku sākumu un beigām, taču diemžēl, albumu vērtējot, galvenais tomēr gandrīz vienmēr paliek pati mūzika, kura šoreiz, manuprāt, ir nedaudz atstāta otrajā lomā.

Foto: Publicitātes foto

Albuma ievadskaņdarbs vēsta par galvenā varoņa plānoto dienas darbu secību – «Just take back the DVD / withdraw that extra money / tell Mum I wouldn«t be back for tea / then grab my savings and hurry», turpinās randiņā ar draudzeni Simonu («Could Well Be In»), kas vēlāk viņu izdzen ārā no savām mājām. Priekš manis plate «atvērās» tikai ar ceturto skaņdarbu «Blinded By The Lights», kurā Skiners kādā bārā gaida savus draugus un, šķiet, «ecstasy» ietekmē preperē savas galvā klejojošās domas. Taču kopumā nerodas vēlme šo mazliet satīrisko piedzīvojumu klausīties dienu no dienas savā disku atskaņotāja…

Nav arī brīnums, kāpēc amerikāņu prese tik jūsmīgi uztver šo balto britu hiphopa parādību, iemesli nav tālu jāmeklē, atliek tikai katru nedēļu ielūkoties Bilboard Top 20 sarakstā...

Izdošanas datums 10.05.2004.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu