The Horrors "Primary Colours" (10)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Nekad nebūtu domājis, ka "The Horrors" reiz iekļaušu kādā no saviem apskatiem. Šonedēļ tas tomēr ir noticis un ne jau tādēļ, ka grupa ir numur 1 visos iespējamajos topos (tā nemaz nav), bet gan tādēļ ka puišu jaunā plate ir vienkārši sasodīti laba!

The Horrors "Primary Colours" (XL) 9/12

Tā dēvētā "gotiskā panka" apvienība no Sautendas The Horrors pirms trīs gadiem kļuva par mūzikas izdevuma NME mīluļiem, grupa pat pamanījās nokļūt uz žurnāla vāka vēl pirms debijas EP izdošanas. Gadu vēlāk pēc pirmā studijas albuma "Strange House" izdošanas grupas harismātisko solistu Ferisu Bedvanu (Faris Badwan) NME ierindoja sava "Stilīgo mūziķu saraksta" ("Cool List") 2. vietā uzreiz aiz "The Gossip" solistes Betas Dito. Tolaik radās iespaids, ka The Horrors ir vairāk kā tāda stila, modes parādība, mazāk muzikālā vērtība... Šī mediju lielā uzmanība diemžēl nespēja tā pa īstam pārliecināt arī fanus, proti, "Strange House" Apvienotās Karalistes albumu topā debitēja tikai 37. vietā.

The Horrors "Primary Colours"
The Horrors "Primary Colours" Foto: Publicitātes foto

Pirmajā platē The Horrors varēja dēvēt par savdabīgu The Cramps, The Bad Seeds un pat The Stooges hibrīdu, bet jaunais grupas veikums ir atšķirīgs. Atšķirīgu to puišiem palīdzējuši veidot galvenokārt trīs vīri - Džefs Barovs (Geoff Barrow) no "Portishead", tehniskais vīrs Kregs Silvejs (Craig Silvey) un mūzikas klipu režisors Kriss Kaninghems (Chris Cunningham).

Darbs ar jaunajām dziesmām aizsācies jau 2008. gada vasarā. Viens no pirmajiem jaunā grupas skanējuma vēstnešiem bija 8 minūtes garais krautroka ietekmētais "Sea Within A Sea" video, ko režisējis bijušais "Jesus and Mary Chain" basģitārists Duglass Hārts (Douglas Hart). Skaņdarbs iezīmēja divas būtiskas izmaiņas - solists Feriss Bedvans panka Džonija Rotena dziedāšanas manieri bija samainījis pret Iana Kērtisa nolemto baritonu, savukārt pirmajam albumam raksturīgās ērģeles un spurainās garāžroka ģitāras nomainījusi teju vai My Bloody Valentine cienīga skaņas siena.

Albumā nav nekā lieka - desmit pārliecinošas dziesmas ar īpaši jaudīgiem pirmajiem trīs skaņdarbiem: "Mirror''s Image", "Three Decades" un singlu "Who Can Say" (skat. video).

Izdošanas datums - 04.05.2009.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu