Mates Of State "Bring It Back" (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vīra un sievas - Korijas Gardneres (Kori Gardner) (balss/taustiņi) un Džeisona Hemela (Jason Hammel) (bungas/balss) duets Mates Of State laiž klajā ceturto studijas plati "Bring It back".

Mates Of State "Bring It Back" (Barsuk) 8/12

2001. gadā abi jaunieši pameta savus dienas darbus (skolotāja un onkoloģisko slimību speciālista), apprecējās un devās koncerttūrē kā Mates Of State, sniedzot klausītājiem fantastiskus dzīvos priekšnesumus.

Grupa izdevusi trīs plates - "My Solo Project", , kā arī vairākus EP un singlus.

Mūzikas kritiķi grupu raksturo ar epitetiem "parauggodīgums", "duets ar krampi", "nekaunīgs prieks", "grupa, kura jāredz dzīvajā" u.tml. 2000. gadā izdevums "New York Times" par grupas debiju rakstīja - "viens no labākajiem gada albumiem, kurus tu, visticamāk, neesi dzirdējis!"

Jāsaka, ka pēc pagājušā gada EP plates "All Day", kur bija atrodams fantastiskais hits "Goods", biju tiešām sacerējies, ka gaidāmais albums varētu beidzot "noraut jumtu". Būdams liels grupas cienītājs, tomēr atzīstu, ka, neskatoties uz vairākām izcilām dziesmām, kopumā albumi duetam nav vienmēr nostrādāti līdz pilnībai - vienmēr kaut kas pietrūcis vai bijis lieks.

Arī šoreiz viss it kā ir savās vietās - "Yamaha" ērģeles, smagnējs bass, radoša bungu spēle, ģeniāla divbalsība, tomēr jaunās dziesmas kopumā izklausās nedaudz samocītas. Iespējams, ka laulātais pāris piedzīvo kādu no ģimenes dzīves krīzēm, jo tieši par to, cik ļoti viņi viens otru mīl vai ienīst, arī tiek dziedāts... Patiesībā var tikai apbrīnot to, kā vīrs un sieva spēj radoši sastrādāties, atklāti paužot savas sajūtas, mīlestību, negācijas vienam pret otru, tiesa, šādi tandēmi nav retums, jāmin gan The Rosebuds, gan "The Arcade Fire" u.c..

Plati ievada viens no spēcīgākajiem skaņdarbiem "Think Long", taču dziesmas pārlieku izstieptais nobeigums liek nepacietībā pārslēgt nākošo skaņu celiņu. Seko vitālais "Fraud In The 80s", kuram tapis arī lielisks video, taču atkal, neskatoties uz dinamisko bītu, pietrūkst melodiska atrisinājuma. Ja būtu jāizceļ viens skaņdarbs, tad, manuprāt, plates spēcīgākais hits ir "So Many Ways", kas variē ar vairākām melodiskām tēmām, kuras papildina teicami izsaucieni uz bungu otrā sitiena.

Izdošanas datums 21.03.2006.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu