Tv On The Radio "Dear Science," (14)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

80. gadu Prinss + 80. un 90. gadu Devids Bovijs - tāda varētu būt Bruklinas kolektīva "Tv On The Radio" mūzikas formula.

Tv On The Radio "Dear Science,"  

(DGC/Interscope)

10/12

Nav šaubu, ka šī ir viena no pēdējo gadu mūzikas kritiķu mīlētākajām un slavētākajām grupām, puišu debijas plate (ja neskaitām demo "OK Calculator") 2004. gadā saņēma prestižo "Shortlist" balvu. Šo balvu var salīdzināt ar britu “Mercury Music Prize", kurā tiek prēmēti tieši muzikāli augstvērtīgākie skaņu ieraksti. Divus gadus vēlāk sekoja "Return to Cookie Mountain", kas izrādījās diezgan sarežģīta klausāmviela daudziem grupas talanta cienītājiem, taču šogad Tv On The Radio ir paspēruši solīti klausītāju virzienā un izdevuši savu "popsīgāko" plati "Dear Science," (ar visu komatu).

Ak, jā, nepieminēju Tv On The Radio draudzību (un arī muzikālo līdzību atsevišķās dziesmās) ar Devidu Boviju, kas kā viesmākslinieks dzirdams 2006. gada platē.

Tātad, TV on the Radio muzicē vokālists un ritmu programmētājs Tunde Adebimpe (Tunde Adebimpe), ģitārists un taustiņinstrumentālists Deivids Endrjū Siteks (David Andrew Sitek), tas pats, kas producējis brīnišķīgo Skārletas Johansones plati, otrs ģitārists Kips Melons (Kyp Malone), bundzinieks Džalīls Bantons (Jaleel Bunton) un basģitārists Džerards Smits (Gerard Smith).

Tv On The Radio
Grupas mūzikā tiek sakausētas ļoti daudzas dažādu žanru un laiku skaņas, TV on the Radio eklektiskās mūzikas arsenālā ir 80. gadu "new wave", 50. gadu "doo-wop", fanks, panks un daudz kas cits. Piemēram, jaunās plates ievadskaņdarbs "Halfway Home" ir savdabīgs 21. gadsimta The Beach Boys ("pa pa pa"), My Bloody Valentine (dēļ skaņu sienas) un Radiohead "Kid A" ēras sakausējums, kuram pa virsu pulsē vieglas disko plaukstiņu perkusijas. Savukārt "Crying" jau izklausās pēc minētā Prinsa un Bovija skaņu hibrīda - fanka ģitāra, "bovijisks" dziedājums ... "Dancing Choose" rečitējošais vokāls integrē hiphopa elementus, to papildina fanka ritma ģitāra un pat pūtēju grupa. Pūtēji, starp citu, pieaicināti no citas Bruklinas grupas - afrobīta kolektīva Antibalas.

Sekojošais "Stork & Owl" ir liriska atkāpe Roberta Smita vai tā paša Deivida Bovija garā, savukārt jau iepazītais pirmais singls "Golden Age" (skat. video) varētu būt kāds Beka Hansena jaunā, vēl neierakstītā fanka albuma skaņdarbs. Savukārt, ja "Family Tree" nebūtu iedziedājis Tunde Adebimpe, tad skaņdarbs izklausītos pēc Sigur Ros.

Kopumā visai neikdienišķa klausāmviela, taču ļoti aizraujoša un ar jauniem atklājumiem bagāta. Šādiem ierakstiem nepieciešams ilgāks laiks, lai tos tā pa īstam novērtētu.

Izdošanas datums: 23.09.2008.

Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu