Shearwater "Rook"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Nemanot piezadzies rudens drēgnais laiks, aiz kalniem nav arī ziemas saulgrieži un jaunais 2009. gads. Daži ieraksti, kas nākuši klajā vasaras vidū, sāk iedarboties tikai tagad.

Shearwater «Rook»

(Matador)

9/12

Ostinā, Teksasā jau desmit gadus muzicē viena no interesantākajām un inteliģentākajām folkroka, alternatīvā kantri apvienībām Okkervil River. Pagājušonedēļ grupa izdevusi jau piekto studijas plati "The Stand Ins", kas seko 2007. gada "The Stage Names". Taču šoreiz stāsts nebūs tieši par Okkervil River, bet gan par vienu šīs grupas nu jau izbijušu dalībnieku, proti, vienu no grupas dibinātājiem - taustiņinstrumentālistu Džonatanu Meiburgu (Jonathan Meiburg).

Shearwater vēsture sākās 2001. gadā kā Okkervil River līderu Meiburga un Wila Šefa (Will Sheff) blakusprojekts - vīri vēlējās īstenot tās muzikālās idejas, kas Okkervil River koncepcijā īsti neiederējās. Tika izdoti vairāki ieraksti, no kuriem lielāko ievērību guva 2006. gada plate "Palo Santo". Drīz Džonatanam Meiburgam Shearwater kļuva par galveno radošo platformu, un pagājušā gada nogalē viņš paziņoja, ka pamet Okkervil River.

Shearwater

Jaunajā Shearwater ierakstā Meiburgs beidzot varējis pilnībā atklāties, viņš ir atraisījies gan muzikāli, gan arī vokāli kļuvis drosmīgāks. Protams, neatņemama satura sastāvdaļa ir putni un daba; būdams kaismīgs dabas un putnu pētnieks (maģistra grāds ģeogrāfijā), viņš izmanto dažādu putnu sugu attēlus uz singlu un EP vāciņiem, izņēmums nav arī šis albums. Pašas grupas nosaukums arīdzan apzīmē vētrasputnu.

Arī mūzikas apgāda "Matador Records" izsūtītajā preses relīzē iekļauta nevis grupas biogrāfija, bet gan stāsts "The Language of Birds", kurā vēstīts par kādu puisi, kurš pratis dziedāt visās putnu balsīs.

Muzikāli Shearwater bagātinājuši savu skanējumu ar stīgu grupu, ksilofoniem, klavierēm, atgādinot kaut ko no nedaudz piemirstās grupas Savoy Grand vai postroka klasiķu Talk Talk vēlīnās daiļrades. Meiburga īpatnējais dziedājums patiesībā ļoti atgādina Marka Holisa balsi.

Plati ievada apokaliptiskais, pasakai līdzīgais "On the Death of the Waters", kuram seko albuma virsotne - emocionālais un melodiskais "Rooks" (skat. audio). Šis varētu būt ornitologu iecienītākais šā gada albums...

Izdošanas datums - 03.06.2008.

References: API SITE
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu