Oasis "Dig Out Your Soul" (34)

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Tas brīdis ir klāt - jaunais brāļu Galaheru studijas darbs "Dig Out Your Soul" nonācis veikalu plauktos!

Oasis "Dig Out Your Soul"

(Big Brother)

7/12

Netērēšu lieki jūsu laiku un īsos vārdos izklāstīšu savas pārdomas par šo plati un par Oasis vispār ...

Tātad, 1994. gads, ģeniāls rokmūzikas albums "Definitely Maybe" - revolūcija britu mūzikā, gadu vēlāk kulminācija ar "(What''s the Story) Morning Glory?" un 1997. gadā beigu sākums ar pārproducēto "Be Here Now". Turpmākais Galaheru stāsts ir lēna, bet neizbēgama ripošana lejā no kalna - "Standing on the Shoulder of Giants", "Heathen Chemistry" un visbeidzot 2005. gadā . Katrā no šiem albumiem atrodams viens, divi lieliski hitsingli, taču kopumā šīs plates nestāv blakus grupas labākajiem ierakstiem. Un beidzot šogad, manuprāt, šī lejupslīde ir apstājusies un visticamāk šajā radošo spēju pusiebalzamētajā stāvoklī arī saglabāsies līdz pat sirmam abu brāļu vecumam.

Kā par brīnumu sev pašam, "Dig Out Your Soul" platē nav neviena tāda dziesma, kas man ļoti nepatiktu, pat Noela vokāls, izmantojot jaunus savas balss apstrādes efektus, vairs nav tik nepatīkams. Un tā ...

Oasis

1. "Bag It Up" (Noela Galahera dziesma)

Plati ievada stampājošs ģitāru un bungu rifs, dzied Liams. Dziesmas tilts, protams, ir ļoti "bītlisks", atgādina kaut ko no "I''m the Walrus", izteiksmīgs piedziedājums. Varbūt par daudz smagnējs, bet kopumā labs skaņdarbs. (10/12)

2. "The Turning" (Noela Galahera dziesma)

Britu popmūzikas veterāns Klifs Ričards jau paspējis nosaukt šo dziesmu par sava 1976. gada "Devil Woman" skaņdarba plaģiātu. Es nekādu lielo līdzību gan nesaskatīju ... "The Turning" saplūst ar pirmās albuma dziesmas izskaņu, neveidojot pauzi starp abām kompozīcijām. Dziesmas pamatā dejisks bungu bīts un mančesteriskas (atgādina "The Charlatans") klavieres. Dzied Liams un tā jau ir puse no panākumu atslēgas. (10/12)

3. "Waiting for the Rapture" (Noela Galahera dziesma)

Kādā intervijā Noels izteicies, ka jaunais grupas albums būšot ieturēts blūza ritmos, lūk, arī pirmais Oasis blūza paraugs. Dzied Noels. Diez kas nav ... (6/12).

4. "The Shock of the Lightning" (Noela Galahera dziesma)

Pirmais singls. Dziesma pēc nogurdinošā Noela "Waiting for the Rapture" blūza atgriež albumu uz pareizajām sliedēm. Klasisks Oasis, tieši tas, ko grupas fani no grupas vienmēr gaida. (10/12)

5. "I''m Outta Time" (Liama Galahera dziesma)

Liams atzinies, ka esot ļoti lēnīgs dziesmu komponists, ģitārai var nepieskarties nedēļām un idejas dziesmām atnāk pie viņa pašas, piemēram, ikdienā gatavojot pēdējā laikā tik ļoti iecienīto lasi. Skaista balāde Džona Lenona garā. Viena no albuma labākajām dziesmām, Noel! (10/12)

6. "(Get Off Your) High Horse Lady" (Noela Galahera dziesma)

Ir skaidri jūtams, ka savas labākās četras dziesmas Noels izvietojis albuma sākumā un tās, kas, viņaprāt, nav tik labi izdevušās, nolicis albuma vidū. Tāds, lūk, vēl viens Noela blūziņš ir arī "(Get Off Your) High Horse Lady". Diez kas nav ... (7/12)

7. "Falling Down" (Noela Galahera dziesma)

14. augustā šī dziesma kā viens no pirmajiem plates vēstnešiem nonāca klausītāju rīcībā ar "ITunes" servisa starpniecību. Dziesmu remiksējuši "The Chemical Brothers". Agrāk šādas dziesmas Noels būtu noslēpis dziļi pie kāda singla b-pusēm ... (7/12)

8. "To Be Where There''s Life" (Gema Arčera dziesma)

Tā, kas tas? Kula Shaker? Šo dziesmu var klausīties tika Liama balss dēļ. (4/12)

9. "Ain''t Got Nothin''" (Liama Galahera dziesma)

Roka valsis. Liama sacerējums. Dziesma par to, ka Liamam nav ko teikt un viņš vēlas dzirdēt tikai patiesību ... Absolūti nekāda dziesma. (4/12)

10. "The Nature of Reality" (Endija Bela dziesma)

Dziesma iesākas cerīgi ar shoegaze ģitāras akordiem, kas tik ļoti labi piestāvēja Endijam viņa paša grupā "Ride". Diemžēl tālāk dziesmā nav dzirdams nekas no "Ride", tā vietā blūzīgs, stampājošs, masīvs bīts, saraustītas daļas. (6/12)

11. "Soldier On" (Liama Galahera dziesma)

Plati noslēdz Liama piecu minūšu garais eposs "Soldier On". Diezgan labs, hipnotisks skaņdarbs ar harmonikas solo beigu daļā. (8/12)

Izdošanas datums: 06.10.2008.

Komentāri (34)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu