Jeff Parker «The Relatives» (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Viens no Čikāgas džeza skatuves spilgtākajiem ģitāristiem Džefs Pārkers (Jeff Parker) kā solomākslinieks laiž klajā jaunu plati. «The Relatives» ir lielisks turpinājums 2003. gada debijas diskam «Like-Coping».

Jeff Parker «The Relatives»

(Thrill Jockey)

11/12

Džefs Pārkers ir vairāk pazīstams kā Čikāgas postroka leģendu «Tortoise» dalībnieks, līdzdarbojies arī daudzos citos Čikāgas mūziķu loka projektos - Chicago Underground, New Horizon, Toe 2000, Isotope 217 u.c.

Mūziķu sastāvs ir līdzīgs Pārkera pirmajā platē dzirdamajam - bundzinieks Čeds Teilors (Chad Taylor), basģitārists Kriss Lopezs (Chris Lopez) un jaunpienācējs Sems Baršešets (Sam Barsheshet), kas piespēlē uz Fendera «roudiem» un Vurlicera elektriskajām klavierītēm, - manuprāt, viens no labākajiem Mārvina Geja ierakstiem.

Foto: Publicitātes foto

Platē dzirdamas astoņas kompozīcijas, no kurām pats Pārkers sarakstījis tikai trīs. Viens no pārsteigumiem ir Mārvina Geja 70. gadu albuma «Here My Dear» skaņdarba «When Did You Stop Loving Me, When Did I Stop Loving You» kaverversija. Pārkers esot gribējis ietvert džezīgā svinga ritmā dziesmā valdošo sajūtu. Atgādinām, ka Mārvina Geja «Here My Dear» ir ironisks veltījums viņa sievai.

Titulskaņdarbs «The Relative» sākotnēji komponēts kopā ar «Isotope 217» basģitāristu Metjū Luksu (Matthew Lux) grupas vajadzībām, taču beigās iekļauts šeit. Šeit mākslinieks mēģinājis notvert relativitātes jēdziena būtību, liekot mūziķiem vairākkārt atkārtot savus motīvus. Albuma nosaukumā ietverta arī otra nozīme, proti, ka mūziķi ir kā viena liela ģimene - gluži vai radinieki («Relatives»).

Manuprāt, šis albums ir viena no gada potenciālajām džeza mūzikas virsotnēm - Pārkera dzidrais un vienlaicīgi eksperimentālais ģitāras tonis, viņa spēles maniere ir patiess baudījums. Ja «Tortoise» ierakstos jums pietrūkst džeza un «Chicago Underground» kvartetā, trio, duetā tā ir mazliet par daudz, tad Džefa Pārkera jaunākais veikums ir ideāla izvēle. Ļoti labi!

Izdošanas datums 24.01.2005.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu