Mercury Rev «The Secret Migration» (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Amerikāņu kosmiskā «indie» roka pavēlnieki «Mercury Rev» laiž klajā jaunu studijas darbu «The Secret Migration». Kopš 1998. gada popularitāti ieguvušā «Deserter's Songs» šis ir jau trešais vīru veikums.

Mercury Rev «The Secret Migration»

(V2)

10/12

«Mercury Rev» ir viena no tām retajām grupām, kuras vecos ierakstus laiku pa laikam klausoties, jāatzīst, ka tie kļūst arvien labāki un dziļāki. Tā tas notika ar 2001. gada «All Is Dream», kas Rīgas veikalu plauktos apklājās ar pabiezu putekļu kārtu. Arī grupas deviņdesmito gadu sākuma psihedēliskie eksperimenti ir pieskaitāmi pie gadu desmita labākajiem rokmūzikas veikumiem.

Blakus muzikālajiem domubiedriem Flaming Lips, Sparklehorse un Grandaddy, Mercury Rev ar Džonatanu Donahjū (Jonathan Donahue) priekšgalā, spējuši radīt vienu no vērtīgākajiem amerikāņu mūzikas atzariem. Protams, viena no lielākajām ietekmēm ir dižais dziesminieks Nīls Jangs, tas jūtams Donahjū balss tembrā, kas ir tik smalks un ēterisks kā pasaku trollim vai zaļajam vardulēnam no leļļu seriāla «Muppet Show».

Mercury Rev «The Secret Migration»
Mercury Rev «The Secret Migration» Foto: Publicitātes foto

Jaunās plates pirmais singls «In A Funny Way» ir teiksmains retro, kas sākas ar Jesus And The Mary Chain cienīgu bungu ritmisko zīmējumu un ar klasisku «Mercury Rev» zāģi fonā. Viens no skaistākajiem grupas skaņdarbiem, manuprāt, ir romantiskais un ainaviskais «Diamonds» ar brīnišķīgu sintezatora tēmu dziesmas vidū. Šeit netrūkst zvanu skaņu, ērģelīšu, elektronisku cilpiņu, timpānu, ksilofonu u.c. grupas arsenālā esošu meistarstiķu. «Moving On» nāk teju vai no kāda neizdota 10CC albuma.

Ar katru jaunu klausīšanās reizi albums tikai iegūst.

Disku producējis Deivs Frīdmans (Dave Fridmann).

Izdošanas datums 24.01.2005.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu