Take 6 «Feels Good»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pateicoties pašmāju puišu «Cosmos» milzīgajiem panākumiem, a cappella mūzikas žanrs kļuvis tik populārs, ka tas šogad pat pārstāvēs Latviju Eirovīzijas finālā Grieķijā.

Take 6 «Feels Good»

(Take 6)

10/12

Par vienu no pasaulē ievērojamākajām a cappella grupām pieņemts uzskatīt «Take 6», šie seši afroamerikāņu dziedoņi 2002. gadā viesojās Rīgā, Kongresu namā. Grupas 1988. gada debijas plate «Take 6» izpelnījusies arī prestižo «Grammy» balvu (labākā džeza un gospeļu grupa).

«Take 6» mūzika balstās gospeļu, džeza un doo wop tradīcijā, to ietekmējusi 50. gadu vokālā džeza grupa Hi-Los, ko par savu ietekmi min daudzi populāri žanra izpildītāji, to vidū gan Braiens Vilsons («The Beach Boys»), gan The Manhattan Transfer (uzstājušies Jūrmalā) u.c.

Jaunais, pēc skaita 12 «Take 6» albums šonedēļ nāk klajā pašu puišu izveidotajā ierakstu izdevniecībā («Take 6 Records») un tradicionāli miksē gospeļu, soula un džeza tradīcijas. «Feels Good» atšķirībā no pēdējo gadu pop albumiem pamatā ir pašu dziedātāju radītas kompozīcijas - galvenokārt dziesmās tiek slavēts Dievs Tas Kungs un viņa labie darbi...

Mūzikas speciālisti ar sajūsmu uzņēmuši šo jauno plati, salīdzinot to ar grupas agrīnajiem ierakstiem. Jāatzīst, ka šie vīri tiešām zina, ko dara, un ieraksts ir perfekti nostrādāts un ārkārtīgi baudāms, ar noteikumu, ja jums netraucē albuma saturiskais vēstījums.

Izdošanas datums 21.03.2006.

Take 6 «Feels Good»
Take 6 «Feels Good» Foto: Publicitātes foto


KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu