Tv On The Radio "Desperate Youth, Blood Thirsty Babes" (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Bruklinas, ASV projekta Tv On The Radio mūzika, manuprāt, ir apsteigusi laiku par vairākiem gadiem, mākslinieku debijas albuma "Desperate Youth, Blood Thirsty Babes" skanējums ir svaigs, pārsteidzošs un nedzirdēts, kaut, protams, rūpīgāk analizējot, var rast vairākas muzikāli vēsturiskas atsauces.

Tv On The Radio "Desperate Youth, Blood Thirsty Babes"

(Touch And Go)

10/12

Tv On The Radio ir trīs mūziķi – vokālists, animators Tunde Adebimpe, multiinstrumentālists, producents Deivids Siteks (David Andrew Sitek), kas nesen strādāja ar Yeah Yeah Yeah’s debijas plati un ģitārists Kips Melouns (Kyp Malone). Pirmās ierakstu sesijas vainagojās ar "Young Liars" EP, kas guva milzīgu piekrišanu mūzikas kritiķu vidū, apvienojot savā mūzikā postpanku, elektroniku, 50. gadu doo wop un soul. Par īsplatītes galveno āķi var uzskatīt Pixies dziesmas "Mr. Grieves" radikālo kaverversiju.

Tv On The Radio mūzika prasa zināmu laiku un iedziļināšanos, mākslinieku ieraksti nav viegli nolasāmi ar pirmo klausīšanās reizi. Domāju, ka katram radīsies savas muzikālās asociācijas, man Tv On The Radio vietām atgādināja kaut ko no Peter Gabriel agrīnajiem darbiem, Beta Band eksperimentiem un David Bowie.

Saturiski mākslinieki aizskar dažādas tēmas, to skaitā rasismu Holivudā, dažādu līmeņu vilšanos, politisko problemātiku u.c. Muzikāli grupa izmanto dažādus pūšamos instrumentus, sintezatorus, a capella, falsetus un bungmašīnu, plate sākas ar saksofona iespēli un pulsējošu fūzētu basģitāru.

Esmu visai drošs, ka šī plate gada beigās būs daudzu mūzikas izdevumu labāko un interesantāko ierakstu augšgalā.

Izdošanas datums 09.03.2004.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu