Travis "Ode To J. Smith" (8)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bez liela trokšņa klajā nācis sestais skotu grupas Travis studijas albums "Ode To J. Smith".

Travis "Ode To J. Smith" (Red Telephone Box) 8/12

Noteikti daudziem vēl svaigā atmiņā kvarteta sirsnīgā uzstāšanās šovasar Salacgrīvā, Positivus AB festivāla ietvaros. Jau tad Frens Hīlijs (Fran Healy) ar draugiem mums pirmatskaņoja vairākas dziesmas no grupas jaunā studijas albuma, kuras uz lirisko "Closer" vai "Driftwood" fona izklausījās daudz roķīgākas un dinamiskākas.

Visticamāk, puiši ir mazliet noguruši no melodiskajiem, akustiskajiem poproka aranžējumiem, kas raksturīgi Travis visiem iepriekšējiem albumiem, izņemot, protams, debiju "Good Feeling". Iespējams, ka arī grupas pēdējais studijas darbs neatnesa gaidītos panākumus un bija pienācis laiks ko mainīt. Man gan šķiet, ka "The Boy With No Name" ir viens no Travis labākajiem albumiem, un es vēl joprojām nesaprotu, kas mūzikas apskatniekiem tajā tik ļoti nepatika.

Travis

"Ode To J. Smith" albumā akustisko ģitāru nomainījusi elektriskā, ritmi kļuvuši roķīgāki un ātrāki, citādi gan nekādas būtiskas izmaiņas nav notikušas. Tiesa, kā drošības spilvens platē atrodama arī viena "tradicionāla" Travis popdziesma - "Last Words". Tās pamatā viegls bandžo motīvs, kas atgādina klasisko "Sing" un, visticamāk, agri vai vēlu tiks izdots kā singls.

Šobrīd gan kā singls izdots "Something Anything", kas ir viena no četrām plates labākajām dziesmām. Pārējās, manuprāt, ir jau minētā "Last Words", eksperimentālā "J Smith", kurā izmantots koris un liriskā "Song to Self", kas izdota kā pirmais singls Eiropā.

Albums ierakstīts šā gada februārī un martā divu nedēļu laikā "RAK" studijā Londonā.

Izdošanas datums - 29.09.2008.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu