The Sea and Cake "Car Alarm" (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Viena no indie mūzikas pārbaudītajām vērtībām "The Sea and Cake" nepieviļ, vēl vairāk, vīru jaunākais albums "Car Alarm" ir viens no labākajiem šogad!

The Sea and Cake "Car Alarm"  

(Thrill Jockey)  

10/12

Reizēm grūti sevi motivēt kādam jaunam CD apskatam, ja zini, ka konkrētās grupas interesenti Latvijā saskaitāmi uz vienas rokas pirkstiem, tā diemžēl izlaidu šīs Čikāgas postroka/džeza kvarteta 2007. gada plates apskatu, kaut albums bija, protams, lielisks kā vienmēr. Taču šoreiz anonīms komentārs kādā no TVNET rakstiem par The Sea and Cake jauno plati kalpoja kā labs iegansts, lai atgādinātu, ka viena no labākajām Amerikas mūzikas grupām turpina radīt un studijā iemūžināt skaistu mūziku.

Muzikāli lielas izmaiņas The Sea and Cake skanējumā nav vērojamas, varbūt šoreiz mazāk dzirdamas džeza dekorācijas, taču būtiskākā atšķirība šoreiz ir tāda, ka vīri nav pēc iepriekšējā albuma ieturējuši tradicionālu pauzi, lai pievērstos katrs saviem soloprojektiem, bet uz karstām pēdām pēc ziemas tūres devušies studijā. Kāds no mūzikas apskatniekiem nodēvējis The Sea and Cake par labi ieeļļotu mehānismu, tieši tā "Car Alarm" arī izklausās - vīri, katrs būdams liela personība, ir perfekti saspēlējušies, viens otru saprotot no pusvārda.

The Sea and Cake

Šīs personības ir: abi "Kūku" līderi Sems Prekops (Sam Prekop) un Arčers Previts (Archer Prewitt), kā arī bundzinieks/producents Džons Makeintairs (John McEntire) un basģitārists/mākslinieks Eriks Kleridžs (Eric Claridge).

"Car Alarm" iesākas ar shoegaze ģitārām ievadošajā "Aerial", kas vairāk raksturīgas grupas agrīnajai daiļradei, sekojošais "Fuller Moon" savukārt ieturēts Sema Prekopa soloalbumu un grupas pēdējo ierakstu džezīgajā noskaņā. Līdzīgos ritmos pulsē arī "On a Letter", savukārt minūti garā "CMS Sequence" instrumentālā iespēle ieskicē būtisko sintezatoru un elektronisko dekorāciju lomu platē, kas visā savā krāšņumā īstenojas brīnišķīgajā disko dziesmā "Weekend" (skat. video).

Lielisks piemērs, ka arī 40+ gados iespējams spēlēt rokmūziku un ne tikai neizskatīties smieklīgi, bet tieši otrādi - pat ļoti pārliecinoši!

Izdošanas datums - 20.10.2008.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu