Pet Shop Boys «Fundamental» (13)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šonedēļ veikalu plauktos nonāk jauns dueta «Pet Shop Boys» studijas albums, kas seko 2002. gada «Release».

Pet Shop Boys "Fundamental"

(Parlophone)

8/12

Pagājuši 20 gadi kopš ģeniālā pirmā grupas hita "West End Girls": Neila Tenenta (Neil Tennant) un Krisa Lova (Chris Lowe) karjera attīstījās veiksmīgi un strauji - sadarbība ar Dastiju Springfīldu (Dusty Springfield), Deividu Boviju (David Bowie), "New Order", Ziemassvētku pirmās vietas singls "Always on My Mind", izcilais popmūzikas paraugs "Being Boring", kā arī nesen izdotais skaņu celiņš "Battleship Potemkin".

Neils Tenents un Kriss Lovs nejauši satikās elektronikas piederumu veikalā Londonā 1981. gada 19. augustā. Pēc neilga laika, saprazdami, ka abiem ir kopīgas intereses deju mūzikā, viņi sāk kopā muzicēt, apvienojoties ar nosaukumu "West End". Bet pasaule viņus pazīst ar nosaukumu "Pet Shop Boys", kas radies par godu viņu draugiem, kuri strādāja kādā Anglijas pilsētiņas Īlingas dzīvnieku veikalā.

Foto: Publicitātes foto

Dziesmā "I"m With Stupid" duets dod mājienu par britu premjera Tonija Blēra un ASV prezidenta Džordža Buša savdabīgajām attiecībām, dziesmas video versijā piedalās arī slavenie britu komiķi Deivids un Mets no seriāla "Little Britain". Tomēr "I"m With Stupid" diemžēl neraksturo albumu kopumā, kaut sākotnēji likās, ka PSB tiešām būs atgriezušies pie saknēm un sagādājuši lielisku hitu izlasi.

Ievadošais "Psychological" sasaucas ar "Depeche Mode" slaveno hitu "World In My Eyes", katrā ziņā dziesmas ritms ir ļoti tuvs DM. Epohālais "The Sodom and Gomorrah Show" ir 90. gadu sākuma deju mūzikas un Žana Mišela Žāra taustiņu lietus sakausējums. "I Made My Excuses And Left" ir liriska, viegla popmūzikas atkāpe labākajās "Pet Shop Boys" tradīcijās. No visām 12 platē atrodamajām dziesmām tikai viena nav pašu PSB radīta, proti, "Numb" sarakstījusi "Grammy" laureāte un dziesmu autore Diāna Vorena (Diane Warren).

Atgādināšu arī, ka pirms sešiem gadiem "Pet Shop Boys" viesojās Rīgā, Mežaparka Lielajā estrādē, kur spēlēja gan vecus 80. gadu hitus, gan tolaik aktuālās plates "Nightlife" materiālu.

Labākās dziesmas: "I"m With Stupid", "Minimal"

Izdošanas datums 22.05.2006.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu